Burdurlu Ögrenciler Yörük Kültürünü Yasayarak Ögrendi

Burdur’un Tefenni ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerine BESTE projesi çerçevesinde ögrencilere Yörük kültürünü asilamak amaciyla temsili Yörük yasantisi etkinligi düzenlendi. Etkinlikte Yörük çadirinda Yörük çalgilari esliginde yöresel türküler söylenirken yüzlerce ögrenci ayni anda yöresel halk oyunlarini oynadi.

Burdurlu Ögrenciler Yörük Kültürünü Yasayarak Ögrendi
Burdur Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 2023-2024 Egitim ve Ögretim Yili’nda baslatilan "Burdur’da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayici Egitim Projesi (BESTE)" çerçevesinde yil boyunca ögrencilere yönelik çesitli etkinlikler ve egitim faaliyetleri düzenlendi.

Proje çerçevesinde ögrencilere müfredat haricinde kisisel gelisimlerine de katki saglamak hedefleniyor.

Burdur’un Tefenni ilçesinde bulunan Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ögrencilere Teke yöresinin ata kültürü olan Yörük kültürünü asilamak amaciyla okul futbol sahasinda temsili Yörük yasantisi etkinligi düzenlendi.

Futbol sahasina kurulan Yörük çadirinda Yörük çalgilari olarak bilinen sipsi, cura, kabak kemane ve saz esliginde yöresel türküler söylenirken bir yandan da Yörüklerin günlük yasamlarinda kullandigi malzemeler ve binek hayvanlari olan develer ile ögrencilere atalarinin yasantisi tanitildi. Yörüklerin baslica yemeklerinden olan etki pilav, yayik ayrani ve gözlemelerin de dagitildi etkinlikte ögrenciler hep birlikte yöresel halk oyunlarini oynayarak unutulmaz bir an yasadi.

Etkinlikte konusan Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Feyyaz Korkmaz, "ESTE projesi çerçevesinde ögrencilere Yörüklerin nasil yasadigini aktarmak amaciyla böyle bir etkinlik düzenledik. Düzenledigimiz bu etkinlikte Yörük kültürünün nasil oldugunu, Tefenni halkina ve ögrencilere güzel bir sekilde aktarmaya çalistik. Kültürümüzdeki bu yöredeki sipsi, yayik ayrani, Yörüklerin kullandigi elbiseler, hayvanlar olsun bunlari ögrencilere ve Tefenni halkina tanitmaya çalistik. Güzel bir program oldu, insallah devamini da getirecegiz" dedi.

Kaynak: İHA