Bitlis'te Bir Yilda 522 Kilo Atik Pil Toplandi

BITLIS – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arasi Atik Pil Toplama Yarismasi"nda 522 kilogram atik pil toplandi.

Bitlis'te Bir Yilda 522 Kilo Atik Pil Toplandi
14 yildir Bitlis Kati Atik Birligi (BI-KA) ve Tasinabilir Pil Üreticileri ve Ithalatçilari Dernegi (TAP) tarafindan düzenlenen "Geleneksel Okullar Arasi Atik Pil Toplama Yarismasi" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden oldugu çevre kirliligini en aza indirmek ve dogaya gelisigüzel atilan pillerin neden oldugu ciddi tehlikeleri önlemek amaciyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katki saglaniyor hem de çocuklara çevre bilinci asilaniyor. Bu yarisma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dagitilan atik pil toplama kutularina ögrenci ve ögretmenler topladiklari pilleri atarak çevreye büyük katki sagliyor. 14 yildir her sene düzenli olarak yapilan yarismada dereceye giren okul ve ögrenciler ise Bitlis Kati Atik Birligi (BI-KA) ve Tasinabilir Pil Üreticileri ve Ithalatçilari Dernegi (TAP) tarafindan ödüllendiriliyor.

Ögrencilerin bir yilda 522 kilo atik pil topladiklarini söyleyen BI-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Kati Atik Birligi (BI-KA) olarak yaklasik 14 yildir atik pil yarismasi düzenliyoruz. Il merkezi ve ilçe bazinda 220 okulda yarismayi yaptik. Yarisma sonucunda kazanan okullarimiza çesitli hediyeler veriyoruz. Toplanilan atik pilleri de okullardan alip Kocaeli’nde bulunan geri dönüsüm fabrikasina gönderiyoruz. Atik pillerin etrafindaki kalan metallerden geri dönüsüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkida bulunuyoruz. Bitlis Kati Atik Birligi (BI-KA) olarak Tasinabilir Pil Üreticileri ve Ithalatçilari Derneginin (TAP) gönderdigi ödüllerin yaninda kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarimiza özveriyle çalismalarindan dolayi plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA