Baskan Türkel Açiklamasi 'Atakum'u Turizm Sehri Yapacagiz'

Samsun’un Atakum ilçesinde Çakirlar Korusu’nu yeni çehresi ile faaliyete geçirmek için çalismalar sürüyor. Belediye Baskani Serhat Türkel, Atakum’u turizm sehri yapmak için çalismalarinin devam ettigini söyledi.

Baskan Türkel Açiklamasi 'Atakum'u Turizm Sehri Yapacagiz'
Atakum Belediyesi, Türkiye’nin en önemli Longoz (subasar) ormanlarinin yer aldigi Çakirlar Korusu Tesisi’nde çalismalarina hiz verdi. Belediye ekipleri, Incesu Yali Mahallesi’nde bulunan merkezde bakim, onarim ve çevre düzenleme çalismalari yürütüyor. Yogun mesai harcayan ekipler, spor alanlari, parklar, ahsap köprü ile kulübelerin yani sira kafe ve restoranlari özenle tadilat ediyor. Genis gövdeli agaçlari, bitki ve kus çesitliligi ile dogaseverlerin bulusma noktasi olan Çakirlar Korusu, yenileme çalismalarinin ardindan vatandaslarin hizmetine açilacak.

Çalismalar hakkinda bilgi veren Atakum Belediye Baskani Serhat Türkel, “Çakirlar Korusu, vatandaslarimiza sehir stresinden uzaklasarak huzur ve dinlenme molasi sunan, essiz bir yasam alani. Hemserilerimizin Atakum’un muhtesem dogasi esliginde keyifli vakit geçirebilmelerini saglamak için tesisimizin imkanlarini artirmayi istiyoruz. Dogayla iç içe bir kent kültürü olusturacagiz. Çocuklarimizin rahatça oyun oynadigi, bisiklet sürdügü, vatandaslarimizin yesilin tadini çikararak sporunu yaptigi, çayini yudumladigi daha konforlu bir yasam alani olusturmak için çalismalarimiz devam ediyor. Kentimizin seyir zevki veren dogal güzelliklerini tanitirken, en iyi hizmeti sunmayi hedefliyoruz. Atakum’un turizm kenti olmasi bakimindan Çakirlar Korusu, büyük önem tasiyor. Tesisimizi, bölge turizminde önemli bir merkez haline getirerek, Atakum’u turizm kenti yapacagiz. Çakirlar Korusu, yeni imajiyla tüm vatandaslarimizin bulusma noktasi olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA