20 Günlük Ömrü Olan Çiçegi Biçakla Kestiler

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görsel sölen sunan ve ortalama 20 günlük ömrü bulunan ters lalelere kimligi belirsiz kisi ya da kisilerce biçakla zarar verilmesi tepkiye neden oldu.

20 Günlük Ömrü Olan Çiçegi Biçakla Kestiler
Halk arasinda ’aglayan gelin’ veya ’hüzün çiçegi’ olarak bilinen ters laleler, genellikle dogu bölgesinde açmaya basladi.

Havalarin isinmasiyla birlikte açan ters laleler, dogaseverler ve fotograf sanatçilarindan yogun ilgi görüyor. Yilda 20 gün yasayabilen ve koruma altina alinan çiçegin dün haberini yapmaya giden gazeteci Ferhat Yigit, gördügü manzara karsisinda sok yasadi. Koparan, zarar veren ya da kiranlara 387 bin 141 TL ceza uygulanmasina ragmen kimligi belirsiz kisi ya da kisilerce çok sayida çiçege sap kismindan biçak darbesi vuruldugunu gören Ferhat Yigit, "Buraya haber yapmaya geldik. Çok güzel bir manzara var, fakat gördügünüz üzere buradaki ters laleleri kesmisler. Biçak izi var. Bu kisi veya kisilerin tespit edilip para cezasina çarptirilmasi gerekiyor. Dogamizin korunmasi gerekiyor. Insanlarimiza buradan çagrida bulunuyorum, lütfen dogamiza zarar vermeyelim" dedi.

Kaynak: İHA