Ardahan'da Ilk Defa Nöromonitör Ve Nöronavigasyon Yöntemleri Kullanilarak Ameliyat Yapildi

Ardahan devlet hastanesinde ilk defa nöromonitör ve nöronavigasyon yöntemleri kullanilarak yapilan beyin ameliyati basariyla yapildi.

Ardahan'da Ilk Defa Nöromonitör Ve Nöronavigasyon Yöntemleri Kullanilarak Ameliyat Yapildi
Ardahan Il Saglik Müdürü Ishak Askeroglu, ilk defa beyin tümörü ameliyati yapildigini belirterek, "Ardahan Devlet Hastanesi’nde bu ameliyati gerçeklestiren basta beyin cerrahi Op. Dr. Özgür Orhan basta olmak üzere tüm ekibine tesekkür ediyorum. Amacimiz Ardahan’daki hastalarimizi çevre illere göndermeden burada tedavi etmek. Hastanemizde ilk beyin ameliyati yapilan hastamizin saglik durumu iyi" dedi.

Askeroglu, "Igdirli Gülten Çakmaz isimli kadin hastamiz beyninde olusan kasinti nedeniyle memleketi Igdir’dan Erzurum’a sevk ediliyor. Erzurum’da tedavi gören vatandasimiz daha sonra Ardahan Üniversitesinde ögrenim gören kizinin yanina geliyor. Burada rahatsizlanan Gülten Çakmaz, hastanemize basvuruyor. Beyin Cerrahi servisinde tedavi altina alinan Çakmaz’in beyninde hayati risk olusturan kitle oldugu hocamiz tarafindan tespit edildi. Hastamiza acil operasyon karari alinarak, ailesinin onayiyla beyin cerrahi hekimimiz Özgür Orhan ve ekibi tarafindan basarili bir operasyon sonucunda hayati risk olusturan kitle alinarak hastamiz sagligina kavusturuldu. Teyzemiz gibi birkaç hastamiz daha hastanemizde yapilan basarili operasyonlarla sagliklarina kavusturuldu. Hastalarimiz bundan sonraki tedavi süreçlerini almak için onkoloji tedavileri için sevk edildi. Bu hastalarimizin çogunlugu 3. basamak saglik merkezlerinin riskli bulup operasyon yapmayi istemedikleri hastalarimizdi. Ancak bu hastalarimiz devlet hastanemizde saglik personellerimizin kaliteli eliyle basarili bir sekilde ameliyatlarini oldu. Ardahan Devlet Hastanesi tam tesekküllü 2. basamak saglik tesisi olarak basarili ve kaliteli bir saglik hizmeti sunmaktadir. Ardahanli hemserilerimiz bizim saglik sistemimize ve saglik personellerimize güvensinler. Ve karsilikli hos görü içinde Ardahan’da sundugumuz saglik hizmetlerine daha ileriye tasima temel amacimizdir" dedi.

Ameliyati gerçeklestiren beyin cerrahi Op. Dr. Özgür Orhan ise yapilan operasyon sonucu hastanin sagligina kavustugunu söyleyerek, "Hastamiz 52 yasindaki Gülen Çakmak. Ardahan Devlet Hastanesi acil servisine beyninde kasinti sikayetiyle gelmis. Buradaki hekimlerimizin dikkatli yaklasimiyla çekilen tomografi ve MR’larda hastanin beyninde tümör tanisi konuldu. Tümör iyi huylu olmasina ragmen bulundugu bölge itibariyle çikartilmasi gereken, ileride hayati tehlike olusturabilecek bir tümördü. Hastamizi son teknolojiyi kullanarak ameliyata girdigi gibi çikartarak hatta sikayetlerinde de gerileme saglayarak servisimize aldik. Son patolojisi bekledigimiz gibi iyi huylu olarak geldi. Dikislerini aldik herhangi bir sorunu yok yakinda taburcu edecegiz. Ek raporu çikacak orda da iyi huylu oldugu teyit edilirse ek bir tedavi almasina gerek kalmadan hayatinin geri kalan kismini saglikli bir sekilde sürdürecek. Cografi sartlardan yada sosyal sartlarindan dolayi bu tarz ameliyatlarin Ardahan’da yapilamadigi algisini kirmak adina sadece bir örnektir. 5-6 hastamiz daha var, son iki aylik süreçte hepsinin ameliyatini basarili bir sekilde yapip ihtiyaçlari olan ek tedavileri almalari için diger merkezlere yönlendirdik” dedi.

Ameliyat sonrasi sagligina kavusan Gülten Çakmaz, “Kafamda sürekli kasinti oluyordu, yorgunluk vardi, yürümekte zorluk çekiyordum. Rahatsizligim nedeniyle baska illere gittim tümör teshisi konuldu ve ameliyat olmam gerektigi söylendi. Ancak risk tasidigi için ameliyat olamadim. Kizim Ardahan’da okuyor, onun yanina gelmistim. Burada da rahatsizlaninca Ardahan Devlet Hastanesine basvurdum. Sagligima kavusturan doktorlarimiza çok tesekkür ediyorum, benim hayatimi kurtardilar, Allah onlardan razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA