Vali Çiçek Koltugunu 8.Sinif Ögrencisi Esma'ya Devretti

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla temsili olarak koltugunu Kocasinan Ilçesi Sümer Ortaokulu ögrencilerinden Esma Necla Dogan’a devretti.

Vali Çiçek Koltugunu 8.Sinif Ögrencisi Esma'ya Devretti
Valilik koltuguna oturan Esma Necla Dogan; "Bagimsizligimizin ve egemenligimizin sembolü olan TBMM çok zor sartlarda açilmistir. Cumhuriyetimiz de büyük fedakârliklarla, gayretlerle kurulmustur. Ülkemizi çagdas uygarliklar düzeyine ulastirmak için hiç yorulmadan çalismaya devam ederken Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan çocuklara armagan edilen bu bayramin sevincini ve coskusunu, tüm dünya çocuklariyla paylasiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, tüm silah arkadaslarini, sehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle aniyor, saygilarimizi sunuyoruz. Atatürk’ün tüm dünya çocuklarina armagani ve 104. yilini kutladigimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramimiz kutlu olsun” diye konustu.

Vali Esma Necla Dogan Vali Gökmen Çiçek’e; "TBMM’nin açilisinin 104. Yil dönümü kapsaminda bizleri kabul ettiginiz için Kayserili ögrenciler adina sizlere çok tesekkür ederim. Kayseri’ye ve Kayserililere olan samimi ve içten destekleriniz bizler için Türkiye Cumhuriyeti’nin milletine olan desteginin de bir yansimasidir. Görevde oldugunuz sürece Kayseri için özellikle turizm alaninda yapmis oldugunuz çalismalari yakindan takip ediyoruz. Yesilhisar ilçemize bagli Soganli Vadisinde gerek yöre halkina ve gerekse turizme yönelik yaptiginiz katkilarin yaninda ilimizde gençlerimize yönelik ERVA Spor Kulübü çatisi altinda yaptiginiz zararli aliskanliklari önleyici çalismalarinizda bizler için çok önemli. Birçok alanda canla basla çalistiginiz için bizlerin gönlünde ’Vali Amca’ olarak yer aliyorsunuz sizlere çok tesekkür ederim" dedi.

ERVA Spor Kulüplerinden sorumlu Vali Yardimcisi Ömer Tekes’i telefonlar arayan Vali Esma Necla Dogan, ERVA projesinin gidisati ile ilgili bilgiler aldi. Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin ile de görüsen Vali Dogan; "Okul önlerindeki yaya geçitlerinin güvenliginin artirilmasi ve okul servislerinin daha sik denetlenmesi talimati verdi. Ögrencilerin aileleriyle telefonda görüserek tesekkür eden Vali Çiçek, tüm dünya çocuklarinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutladi ve ögrencilerle bir süre sohbet ederek yakin ilgi gösterdi.

Programda, Vali Yardimcisi Adnan Türkdamar, Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse ve ögretmenler de hazir bulundu.
Kaynak: İHA