Izmir'de 23 Nisan Coskuyla Kutlandi

Izmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Cumhuriyet Meydani’nda coskuyla kutlandi. Kentin çesitli bölgelerindeki okullardan gelen çocuklarin renkli gösterileriyle bayram senlik havasinda geçti.

Izmir'de 23 Nisan Coskuyla Kutlandi
Izmir’de Valilik tarafindan düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari, Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklesti. Atatürk Aniti’na Il Milli Egitim Müdürlügü çelenginin sunulmasiyla tören basladi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan bayraklar ögrenciler tarafindan göndere çekildi. Törene Izmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutani Orgeneral Kemal Yeni, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Cemil Tugay, Izmir Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, dernek ve STK temsilcileri ile çok sayida ögretmen, ögrenci ve aileleri katildi.

Günün anlam ve önemine iliskin konusmasini gerçeklestiren Il Milli Egitim Müdürü Ömer Yahsi, "Aziz milletimizin tarihinde önemli bir dönüm noktasi olan ve ‘Egemenlik Kayitsiz Sartsiz Milletindir’ siariyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açilisinin 104. yilina vasil olmanin gururunu ve heyecanini paylasiyoruz. Bir asir önce umutla, inançla ve dualarla açilan Gazi meclisimiz, vatanimizin isgal edildigi bir dönemde milletimizin hürriyet ve istikbal davasinin kalbi olmustur. Istiklali genlerine kodlamis, Hakimiyet-i Milliye anlayisini her zerresiyle yasayan ve yasatan milletimiz, bu iradesini nesilden nesle aktarmistir. Ugruna dünyada emsali görülmemis bedeller ödenen mukaddes vatan topraginin her karisinda kahraman ecdadimizin hayalleri, rüyasi, duasi oldugunu biliyoruz" dedi.



“Çocuklar Türkiye yüzyilini Türkiye bin yilina tasiyacak”

23 Nisan’in çocuklara armagan edilmesinin tesadüf olmadiginin altini çizen Yahsi, "Milletimizin yaradilisindaki bu hasletleri en iyi sekilde tahlil eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayrami evlatlarimiza armagan etmesi asla bir tesadüf degildir. ‘Türk çocugu ecdadini tanidikça daha büyük isler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktir’ ifadesiyle tasavvur ettigi bu ruh kudreti aziz vatanimizin istikbalinin ve ikbalinin teminatidir. Süphesiz ki bu vatanin evlatlari sanli mazimizden aldiklari ilhamla bu cografyaya aidiyetimizi baki kilacak, güzel ülkemizin sarkisini dünyanin dört bir yaninda duyuracaktir. Süphesiz ki onlar, Türkiye yüzyilini Türkiye bin yilina tasiyacak, ay yildizli sevdamizi ebediyetin gögünde dalgalandiracaktir" ifadelerine yer verdi.

“Çocuklarin mutlu olmadigi bir dünyada yanlis giden bir sey vardir”

Velilere seslenen Ömer Yahsi, çocuklarin mutlu olmadigi bir dünyada, yanlis giden bir durumun olduguna dikkat çekti. Sözlerini sürdüren Yahsi, Gazze’den Dogu Türkistan’a, birçok yerde zulme maruz kalan çocuklarin da dünyanin vicdan yarasi oldugunun altini çizdi.

Konusmasinda son olarak Ögretmenlere de seslenen Yahsi, sunlari kaydetti:

“Medeniyet kurucu bir nesil yetistirmek üzere çiktigimiz bu yolculukta evlatlarimiz, sizlerin rehberliginde insanlik tarihinde iz birakan islere imza atacaklar. Izmir egitim ailesi olarak çocuklarimizin isil isil parlayan gözlerinden aldigimiz ilhamla onlara daha iyi bir dünya, huzurlu ve müreffeh bir gelecek birakmak için tüm gücümüzle çalismayi sürdürecegiz."

Çocuklarin gösterileri bayrama renk katti

Konusmalarin ardindan Cumhuriyet Meydani’nda sahne alan her yastan ögrenci, yöresel kiyafetler ve kirmizi-beyaz flamalar esliginde renkli gösterilere imza atti.
Kaynak: İHA