L'oréal Türkiye, Sürdürülebilir Gelecege Yönelik Çalismalarina Devam Ediyor

L’Oréal Türkiye, yillardir yürüttügü “Gelecek için L’Oréal” Sürdürülebilirlik Programi ile dünyanin sinirli kaynaklarina ve toplumlarin içinde bulundugu kosullara saygili bir biçimde hareket ediyor. 2030’a kadar tamamlayacaklari taahhütlerini daha kisa zamanda hayata geçirmek için çalisan sirket, 22 Nisan Dünya Günü’nü kutlarken, sektöre sürdürülebilirlik alaninda örnek teskil edecek uygulamalara hayat veriyor.

L'oréal Türkiye, Sürdürülebilir Gelecege Yönelik Çalismalarina Devam Ediyor


Sürdürülebilir bir gelecek için farkindaligi güçlendirmek ve gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir dünya birakmak hedefiyle çalismalarini sürdüren L’Oréal Türkiye, Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Hedeflerindeki 17 maddenin 16’sini kapsayan sürdürülebilirlik hedefleri ve girisimleri ile dikkat çekiyor. 22 Nisan Dünya Günü’nde L’Oréal Türkiye, dünyanin sinirlarina saygili bir biçimde, sürdürülebilir yöntemlerin artmasini ve dünyanin karsi karsiya kaldigi çevresel tehditlere dikkat çekmek hedefiyle güzelligi ve sürdürülebilirligi daha kapsayici ve sorumlu bir hale getirmek için yatirimlarina devam ediyor.

Su kaynaklarinin daha verimli kullanilmasi için “Su Dostu Fabrika” ve “Gjosa Su Tasarrufu Saglayan Su Basligi” projelerini hayata geçirdi

Su kaynaklarinin verimli bir sekilde kullanilmasi ve su tüketiminin azaltilmasi için farkli ve inovatif uygulamalara yatirim yapan sirket, bu hedef dogrultusunda Istanbul Üretim Tesisi’ni ‘suyu geri dönüstüren su dostu fabrika’ ya dönüstürerek, endüstriyel süreçlerde kullanilan suyun yüzde 100’ünü geri dönüstürüyor ve yilda 10 milyon litre su tasarrufu saglanmasini sagliyor.

Sirket, Gjosa ile gelistirdigi “Su tasarrufu saglayan” dus basligi ile kuaför salonlarinda yüzde 69’a varan su tasarrufuna olanak sagliyor. Gjosa dus basliginin 2023 yilindan bu yana, Avrupa ve Orta Dogu’da 10.000’den fazla profesyonel kuaför salonunda kullanilmasi ile 182 milyon litre bir baska deyisle 72 Olimpik yüzme havuzuna esdeger su tasarrufu saglandi. Önümüzdeki yillarda bu inovasyonun dünya çapinda 200 binden fazla salonda sunulmasini hedefleyen L’Oréal, su tasarrufu saglayarak çevreye katki saglarken is ortaklarinin suyu daha verimli kullanmasi konusunda fark olusturuyor.

L’Oréal Türkiye, hayata geçirdigi tüm projelerde sürdürülebilir bir gelecek insa etmek için çözümler gelistiriyor

‘Gelecek Için L’Oréal’ sürdürülebilirlik taahhütleri kapsaminda tüm faaliyetlerini çevresel etkileri iyilestirmeye ve bu yönde yeni düzenlemeler gelistirmeye adayan L’Oréal Türkiye, sürdürülebilirlik konusunda her firsati degerlendirebilmek adina tüm tanzim teshir malzemelerini ‘eko-dizayn’ üretiyor. Bu eko-dizayn tasarimlar ile imalati, kullanimi ve imha edilmesi gibi süreçlerden kaynaklanan olumsuz çevresel etkileri en aza indirmeyi amaçliyor.

Hedeflerine ulasmak için somut adimlar atmaya devam eden sirket, 2021 yilindan itibaren e-ticaret ve B2B gönderimlerinde dolgu ve koruma malzemelerinin, koli ve güvenlik bantlarin tamaminda plastik kullanmiyor.

Sürdürülebilirlik taahhütleri kapsaminda atik faaliyetlerini iyilestirmeyi, yeni düzenlemeler gelistirmeyi hedefleyen L’Oréal Türkiye, artik kullanilmayan ürün teshir ünitelerini ileri dönüstürerek kitaplik, dolap ve masaya olarak tekrar degerlendiriyor. Proje kapsaminda 304 duvar ünitesini geri dönüstüren sirket, 36 okul için kitaplik, anaokullari için dolap, kedi evleri ve yönlendirme tabelalari üretti.

Start up’larla is birligini önemseyen sirket, yenilikçi bakis açisiyla sürdürülebilirlige dikkat çekiyor

Start up’larla is birligi yapan L’Oréal Grup, sürdürülebilir bir gelecek insa etmek için çözümler gelistiriyor. L’Oréal Grup, Carbiosstart-upi ile enzimatik teknolojisi kullanilarak gelistirilmis sayisiz kez geri dönüstürülebilen plastik siseyi hayata geçirerek plastik atikla mücadelede önemli bir çözüm sunuyor. Bu yeni enzimatik teknolojisi ile seffaf, renkli, opak ve çok katmanli her türlü PET’in geri dönüstürülmesi saglanarak geri dönüsüm için büyük kazanç saglaniyor.

Dünyanin en büyük çevresel raporlama platformu olan Carbon Disclosure Project (CDP) tarafindan bu yil 8. kez üst üste “iklim degisikligiyle mücadele”, “ormanlari koruma” ve “su güvenligini saglama” temalarinin tamamindan A notu alan L’Oréal Grup, bu yil da 21 bin sirket arasindan, tüm temalarda A notu alan 10 sirketten biri olma basarisini yakaladi.

Sosyal ve çevresel sorunlarin iyilestirilmesi için 200 Milyon euro’dan fazla fon

Sosyal ve çevresel sorunlarin iyilestirilmesi için 200 Milyon euro’dan fazla fon ayiran L’Oréal Grup, bu fonun 50 Milyon euro’luk kismini 1 milyonluk canli türünün yok olma tehlikesiyle karsi karsiya oldugunu göz önünde bulundurarak ormanlar, denizler ve sulak alanlar da dahil olmak üzere kaybolan ve bozulmus habitatlarin onarilmasi için ayirdi.

Öte yandan 22 Nisan Dünya Günü’nde Türk start-up Kozalak Yangin ile de is birligi yapan sirket, Istanbul Heybeliada’daki 1 hektarlik orman alanini yanginlara karsi koruma altina aldi. Sirket, yaklasik 10 bin agaçtan olusan orman alanini koruma altina alarak yilda 30 ton oksijen üretilmesine katki sagliyor ve 50 tonluk karbon emisyonunun da önüne geçiyor.

L’Oréal, anlamli markalar devrimiyle çevreye saygili ürünler ve uygulamalar gelistirerek toplumsal fayda saglamayi sürdürüyor

Bagimsiz denetçi Bureau Veritas tarafindan onaylanan Ürün Etkisi Etiketleme Sistemi’ne sahip olan Garnier, tüketicilerin aldiklari ürünlerin çevresel ve sosyal etkilerini etiket üzerinde görebilmelerini sagliyor. Ilk olarak saç bakim ürünlerinde baslayan uygulama, kademeli olarak Garnier’in tüm kategorilerinde kullanilmaya baslanacak. Bagimsiz bilim insanlari tarafindan onaylanan bu sistemde tüm veriler bagimsiz denetim kurulu Bureau Veritas tarafindan denetlenerek sertifikalandirildi.

L’Oréal Professionnel Serie Expert Serisi ile tüm ürünlerde yüzde 95’e kadar geri dönüstürülmüs plastik kullaniliyor ve üretim fabrikasinda CO2 nötr olarak üretim yapiliyor. Üretim süreçlerinde kullanilan suyun yüzde 100’ü ise geri dönüstürülüyor.

L’Oréal Professionnel Dia Light Serisi yüzde 95’i geri dönüstürülmüs alüminyumdan üretilen tüpten olusuyor ve yüzde 100 geri dönüstürülmüs plastikten üretilen kapak kullaniliyor.

La Roche-Posay’in Anthelios günes koruyucu ürünündeki ambalaj kullaniminda plastik kullanimini yüzde 45 oraninda azaltan L’Oréal, 2025 yilina kadar yüzde 70’i geri dönüstürülmüs plastikten üretilen ambalajlar ile devam ederek 10.000 ton saf plastik tasarrufu saglamayi hedefliyor.

Giorgio Armani’nin dünyaya karsi tasidigi sorumlulugu ve çevre vizyonunu temsil eden My Way parfümünde dünyanin dört bir yanindan toplanan dogal içerikler, sürdürülebilir yollarla elde ediliyor. Yenilikçi sisesi, atigi azaltmak ve geri dönüsümü desteklemek için göz alici ve zahmetsiz bir çözüm sunarak tekrar doldurulabiliyor.
Kaynak: İHA