Ali Kusçu Yapay Zeka Atölyesi' Final Yapti

2023-2024 Kültür Sanat Sezonunu Türk astronom, dil bilimci ve matematikçi Ali Kusçu’ya ithaf eden Esenler Belediyesi, “Yapay Zekâ Atölyesi”ne ev sahipligi yapti. Gençler, gelecegin algoritmasi olan yapay zekâ ve güncel teknolojik gelismelerle ilgili kapsamli bir egitim aldi.

Ali Kusçu Yapay Zeka Atölyesi' Final Yapti
Ali Kusçu Kültür Sanat Sezonu’na özel pek çok projeyi hayata geçiren Esenler Belediyesi, gençlerin akilli teknolojiler hakkinda bilgi ve becerilerini gelistirmesi amaciyla “Yapay Zekâ Atölyesi” düzenledi.

Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi’nde 6 hafta boyunca Muhamed Cavid Ensari’nin egitmenliginde gerçeklesen atölyede, “Yapay Zekâ ve Akilli Teknolojilerin Temel Kavramlari”, “Makine Ögrenmesi”,“Derin Ögrenmeye Giris”, “Veri Ön Isleme”, “Görüntü Isleme ve Görsel Tanim”, “Dogal Dil Isleme” ve “Yapay Zekâ ve Etik” baslikli uygulamali interaktif egitimler verildi.

Ögrencilere program sonunda katilim belgesinin sahibi oldu.

Denetimlerin iyi yapilmasi gerekiyor

Yapay zeka atölyesi egitmeni Muhamed Cavid Ensari, atölyede ilk olarak temel kavramlari ele aldiklarini söyleyerek “Veriler ve veriler üzerinde ön islemleri çalistik. ‘El yazi tanimi’ ve ‘duygu analizi’ basliklarinda ögrencilerimiz projeler yaptilar. Burada veri setleri olusturdular. Sonrasinda projelerini sundular. Yapay zekâyla günümüzde de her alanda karsilasiyoruz. Son dönemde ChatGBT gibi yazilimlar hayatimizi etkileyecek boyuta geldi. Yapay zekâyla birlikte gelen bir etik kavrami da var. Sadece bireysel boyutta degil kurumsal boyutta da denetimlerin iyi yapilmasi gerekiyor. Yapay zekânin zararlari ve faydalarindan ziyade onu nasil kullanacagimiz önemlidir” dedi.



"Kendi robotlarimi gelistiriyorum"

Atölye kursiyerlerden Adil Uzundag “Egitim çok güzeldi. Hem yapay zekânin temellerini ögrenmis olduk. Hem de kendimiz bir yapay zekâ modeli olusturma firsati bulduk. Ekip çalismasini da ögrenmis olduk. Yapay zekâ yaklasik 10 yil sonra inanilmaz seviyelere ulasir diye düsünüyorum. Egitim benim açimdan çok faydali oldu. Ben mekatronik mühendisligi ögrencisiyim. Bu alan da bir nebze yapay zekâyi kapsiyor. Ben kendi robotlarimi gelistiriyorum. Yapay zekâyi da buna kattigim zaman gerçek manada akilli robotlar gelistirmis oluyorum. Bu da benim için çok önemli” diye konustu.



"Is imkanlari artacak"

Duygu Akdeniz ise sunlari kaydetti:

“Yildiz Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisligi 2. sinif ögrencisiyim. Benim yapay zekâ ve veri bilimine ilgim oldugu için bu atölyeye katildim. Burada yapay zekânin ve veri biliminin temellerini, veri isleme, Pyhton ve görsellestirme ile genel bilgileri ögrendik ve son olarak bir proje ödevi yaptik. Yapay zekanin her alanda etkisinin olacagini düsünüyorum. Yapay zekâ ile pek çok is imkanlari artacak. Yapay zekâyi kullanarak hayatimizi kolaylastirabiliriz.”
Kaynak: İHA