Antalya'da Gökyüzünden Denize Pedal Çevirdiler

Kemer’de bu yil ikincisi düzenlenen Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dag Bisikleti Yarisi tamamlandi.

Antalya'da Gökyüzünden Denize Pedal Çevirdiler
Kemer Belediyesi’nin ana sponsorlugunda, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Kemer Kaymakamligi destekleri ile düzenlenen yarislara, Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan’dan 85 sporcu katildi.

2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtali Dagi’nin zirvesinden baslayan yarislarin startina, Kemer Belediye Baskan Vekili Cansin Efir, Kemer Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Derya Baytekin ve Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü katildi.

Belediye Baskan Vekili Efir ve Baskan Yardimcisi Baytekin’in verdigi startla baslayan yarista sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için mücadele etti. Kar üzerinde baslayip denizde biten tek yaris olma özelligine sahip etkinlikte sporcular, 34 kilometrelik zorluk parkuru geçerek Kemer sahilindeki atlama rampasindaki bitis çizgisine ulasti.

“Rampadan denize atladilar”

Sporcular, yarisin bitis çizgisinde sahile kurulan rampadan denize bisikletleriyle atlayarak kisa bir gösteri sundu. Renkli görüntülerin ortaya çiktigi gösteriyi, Kemer’de tatil yapan yerli ve yabanci misafirler cep telefonlari ile görüntüledi. Rampadan atlayan bazi sporcular zor anlar yasadi.

Kemer Belediye Baskan Vekili Cansin Efir, yaris sonrasi yaptigi açiklamada, Sky To Sea Dag Bisiklet Yarisi’nin bu yil ikincisini düzenlemekten dolayi mutluluk duyduklarini söyledi.

Yarisin zorlu ama eglenceli bir etkinlik olduguna isaret eden Baskan Vekili Efir, “Bu sene 100’e yakin sporcu katilim sagladi. Bu tarz organizasyonlari daha da arttirarak Kemer’i tanitmaya devam edecegiz. Organizasyonlarin önlerine ve arkalarina eglenceler yapacagiz ve turizmin çesitliligini artiracagiz. Turizm sezonunu uzatmak için çalismaya devam edecegiz. Yarisa katilan tüm sporculari tebrik ediyorum” dedi.

Yaris sonrasi Mustafa Ertugrul Aker Parki sahilinde ödül töreni düzenlendi.

Törende, dereceye giren sporculara kupalari verildikten sonra hatira fotografi çekildi. Yarista alinan sonuçlar su sekilde:

Genç Erkekler

1. Bahadir Yildirim

2. Mustafa Arif Tunç

3. Kadir Bas

Elit Erkek

1. Emir Melik Peker

2. Yavuz Aksoy

3. Cihad Acar

Master Erkek

1. Kiril Cherkashenko

2. Fehmi Gürkan

3. Tolgahan Sahin

Master Erkek +44

1. Erman Balkin

2. Üzeyir Terzi

3. Alper Akçan

E-Bike

1.Baran Keskin

2. Berat Sahin

3. Serhat Baser

Hardtail

1. Ygit Efe Al

2. Saithan Büyükbas

3. Arda Uslu
Kaynak: İHA