Sivas'ta Ekmek Savaslari, Fiyat 2 TL'ye Düstü

Sivas’ta bir firma diger firmalara tepki olmasi amaciyla ekmegin fiyatini 2 liraya kadar düsürdü.

Sivas'ta Ekmek Savaslari, Fiyat 2 TL'ye Düstü
Iddialara göre, Sivas’ta somun ekmegi üreten bazi firinlarin hijyen ve kaliteden uzak ucuz ekmek satmasi tepkilere neden oldu. Bu duruma tepki göstermek isteyen bir firma denetimlerin yetersiz oldugunu ileri sürerek 200 gram somun ekmegin fiyatini 2 liraya kadar düsürdü. Normal sartlarda 7.5 liraya satilan somun ekmegi kimi firmalar 5 liraya satarken ekmegin fiyatinin iki liraya düsürülmesi vatandaslari bir hayli sevindirdi.

“Ekmegi 2 liraya satmamizin temel amaci hijyen konusu”

Firmanin Halka Iliskiler Müdürü Murat Eken, ekmegi iki liradan satmalarinin temel amacinin hijyen konusu oldugunu ifade ederek, “ Normalde Sivas’ta belli sayida firincilar var. Su anda ekmegin normal maliyeti bes liranin çok üzerinde. Ekmegi 2 liraya satmamizin temel amaci hijyen konusu. Gerektigi sekilde firinlar denetlenmis olsa, gerektigi sekilde hijyen kurallarina uyulmus olsa, sigortayla alakali gerçek anlamda denetimler yapilmis olsa emin olun herkes ekmegin gerçek degerine ulasmis olabilir. Bizim buradaki amacimiz tepki amaçli. Biz de biliyoruz ki ekmegin maliyeti normalde bes liranin üzerinde. Su anda örnek veriyorum. 10 tane eleman çalistirip 3’ünü sigortali çalistiranlar da var. Ruhsati olmadan imalat yapan firinlar da var” dedi.



"Kimseyle bir alip veremedigimiz yoktur"

Eken, firinlarin gerçek anlamda denetilmesini istediklerine deginerek, “Tek istedigimiz bunlara gerçek anlamda denetim yapilmasi. Çünkü bugün marketlerin altinda açilmis olan firinlar var. Bunlarin denetilmesini istiyoruz. Ama su anki maliyetler gerçekten kurtarmiyor. Bizim istedigimiz, gerçekten denetim yapilsin ve bu denetim üzerine de halkimiz saglikli ekmek yesin. Onun harici kimseyle bir alip veremedigimiz yoktur. Biz istiyoruz ki insana da düzgün ekmekler yesinler. Ama bu süre bu sekil devam ettigi müddetçe biz yedi birlik olarak ekmegi iki liradan satmaya devam edecegiz” diye konustu.

Vatandaslar ise ekmegin 2 liradan satilmasinin güzel bir uygulama oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA