Büyükçekmece Belediye Baskani Akgün, Anitkabir'i Ziyaret Etti

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, 7’inci kez belediye baskani seçilmesinin ardindan Anitkabir’i ziyaret etti.

Büyükçekmece Belediye Baskani Akgün, Anitkabir'i Ziyaret Etti
31 Mart 2024 Mahalli Idareler Genel Seçimleri’nde 7’inci kez belediye baskanligini kazanan ve mazbatasini alan Büyükçekmece Belediye Baskani Akgün, CHP Büyükçekmece Ilçe Baskani Halis Çiçekçi, 24. Dönem Istanbul Milletvekilimi Süleyman Çelebi, ilçe teskilatlari ve meclis üyeleriyle birlikte Ankara’ya gelerek Anitkabir’i ziyaret etti.

Akgün ve beraberindeki heyet, Aslanli Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine ulasti. Akgün ve beraberindeki heyet mozoleye çelenk birakilmasinin ardindan saygi durusunda bulundu. Büyükçekmece Belediye Baskani Akgün daha sonra Misak-i Milli Kulesi’ne geçerek Anitkabir Özel Defteri’ni de imzaladi. Akgün deftere sunlari yazdi:

“Yolundan bir an olsun ayrilmadigimiz Büyük Önderimiz! Büyükçekmece halkinin 1994 yerel seçimlerinden bu yana Belediye Baskanligiyla 7. kez yine sahsimi görevlendirmelerinin onuruyla, bir kez daha ebedi istirahatgahinizda minnet ve sükranla huzurunuzdayim; degerli hatiralariniz önünde saygi ve sevgiyle egiliyorum. Büyükçekmece halki adina, ülkenin modernlesmesi ve çagdaslasmasi için büyük bir vizyon ve liderlikle kurdugunuz Cumhuriyet’in isiginda, egitim ve bilim yolunda ilerlemeye devam edecegimize olan inancimi huzurunuzda da ifade etmek istiyorum. Bugün, sizin siyasal, ekonomik, toplumsal, hukuksal, kültürel devrimleriniz isiginda; cumhuriyetçilik, laiklik, milliyetçilik, devletçilik, halkçilik ve devrimcilik ilkeleriniz dogrultusunda mirasinizi yasatmak ve ileri tasimak bizim en kutsal görevimizdir. Sizden aldigimiz ilhamla, esitlikçi, adil, sosyal, halkin yönetime katiliminin esas alindigi, söz ve karar sahibi olduklari bir belediyecilik anlayisini daha aydinlik bir gelecege dogru tasimaya devam edecegiz. Sizden aldigimiz kudret ve cesaretle, yaktiginiz aydinlanma isigini söndürmeden tasiyacak, Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yücelterek gelecek kusaklara yurttasi olmaktan onur ve gurur duyacaklari bir ülke, aydinlik yarinlar birakmak için yilmadan çalisacagimiza ant içeriz.”

Akgün ve beraberindeki heyet, Anitkabir avlusunda bulunan 2’nci Cumhurbaskani Ismet Inönü’nün kabrini de ziyaret etti.
Kaynak: İHA