Yangin Faciasinda Ölen 20 Kisiden 15'Inin Cenazesi Yakinlari Tarafindan Adli Tip'tan Alindi

Besiktas’ta gece kulübünde 29 kisinin hayatini kaybettigi yangin faciasinda Adli Tip Kurumu’na getirilen 20 kisiden 15’inin cenazesi yakinlari tarafindan teslim alindi.

Besiktas’ta tadilat yapilan gece kulübündeki çikan yanginda 29 kisi hayatini kaybetti. Hayatini kaybedenlerin cenazeleri çevredeki hastanelerin morguna kaldirildi. Teshis sonrasinda 20 cenaze Adli Tip Kurumu’na getirildi.

Cenazelerin yakinlari Adli Tip Kurumu önünde bekleyisi sürerken tadilat isçisi Kadir Orhanoglu, Alparslan Salih Derelioglu, Ahmet Sever, Gökhan Yildirim, Sinan Yilmaz, Baris Güngör, Emrah Demiroglu, Mehmet Okumus, Ridvan Özyer ve 6 kisinin cenazeleri yakinlari tarafindan teslim alindi. Diger cenazelerin otopsilerinin sürdügü ögrenildi.

Öte yandan Adli Tip Kurumu’na Sariyer Belediye Baskani Mustafa Oktay Aksu gelerek yeni seçilen meclis üyelerinden Idris Güven’e bassagligi diledi. Hayatini kaybedenler arasinda bulunan Muhammet Ali Yildirim’in Idris Güven’in enistesi oldugu ögrenildi. Hayatini kaybeden Yildirim’in ise mobilyaci oldugu yangin çikmadan önce de çalistigi bilgisine ulasildi.

Sariyer Belediyesi Meclis Üyesi Idris Güven, "Sariyer bölgesinde yasayan vatandaslarimiz da bulundugu için Belediye Baskani Oktay Aksu da geldi. Bize gelen bilgilere göre is yerinde tadilatlar yapiliyor. Farkli taseron firmalar var. Firmalarin çalisanlari orada tadilat dekorasyon isleriyle ugrasiyorlarmis. Dolayisiyla akrabalarimiz ve bölgede yasayan çalisan arkadaslarimiz da orada çalisma esnasinda yangindan dolayi hayatini kaybetti. Ölen kardeslerimize rahmet diliyorum. Ailelerine sabirlar diliyorum. Su anda tedavi gören kardeslerimize de acil sifalar diliyorum. Dikkat edilmesi gereken konular bunlar Is güvenliginin alinmasi gereken konular. Ihmal var mi yok mu biz daha bilmiyoruz. Bunlar arastiriliyor. Böyle olaylarin yasanmamasi için tüm tedbirlerin alinmasini özellikle rica ediyoruz. Dayimin kizinin kocasi enistem Muhammet Ali Yildirim’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yasiyoruz. Su anda otopsi de çikmasini bekliyoruz. Çiktiktan sonra da akrabalari olarak Kastamonu’ya götürecegiz. Orada son yolculuguna ugurlayacagiz. Kendisi mobilyaciydi. Isçi olarak çalisiyordu" diye konustu.

Kaynak: İHA