Batman Üniversitesi'nden 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü Etkinligi

2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü münasebetiyle, Batman Üniversitesi ve Batman Renkli Eller Otizm Dernegi Özel Egitim Okullari isbirligiyle farkindalik etkinligi düzenlendi.

Batman Üniversitesi'nden 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü Etkinligi
Etkinlige, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, Batman Üniversitesi Engelsiz ögrenci Birimi sorumlusu Ögretim Görevlisi Elif Dilan Atilgan, Batman Renkli Eller Otizm Dernek Baskani Tevfik Gayretli ve TOKI Kazim Karabekir Özel Egitim Sinifi ögrencileri katildi.

Özel Egitim Sinifi bireyleri tarafindan icra edilen resim sergisinin ardindan piyano basina geçen özel egitim sinifi ögrencilerinden Suriyeli otizmli birey Ibrahim Haci Ahmed, göstermis oldugu piyano resitali nedeniyle ayakta alkislandi.

Etkinlikte konusma yapan Rektör Prof. Dr. Idris Demir, "Batman Üniversitesi olarak evlatlarimiza, ciger parelerimize yönelik yaptiklarimizi bir gün ile sinirlamiyoruz, her zaman yanindayiz, her zaman destek olmak istiyoruz. Üniversitemizin imkanlari çerçevesinde bugünümüzün hazirliklarini yapiyoruz ki, yarinimizin gelecegi siz kiymetli, sevgili ögrencilerimiz, kiymetli evlatlarimiz, bugünden dolu dolu, doyurucu bir sekilde yetismeliler ki, biz cumhuriyetimiz, yarinimiz, teminat altina alinabilsin. Bugün burada, su anda bu müzik dinletisini dinledik, çok etkilendik. Keza, resim sergisini beraber ziyaret ettik. Ama Batman Üniversitesi olarak öncesinde birebir atölye çalismasi yaptik hatirlarsaniz. Birlikte yemek yaptik otizmli evlatlarimizla. O gözlerindeki isiltiyi görmek bize çok umut verdi. Keza öncesinde yine toprakla bir araya geldik. Çesitli sebze, meyve fidanlari diktik. Bunlarin her birinin çok büyük faydalari oldugunu düsünüyorum. Yine bunun yani sira, üniversitemizin imkanlarini el verdigi ölçüde siz kiymetli evlatlarimizla, velilerimizle bir araya gelmek, üniversitemizin imkanlarini sizlere sunmak. Sadece velilerimize degil, evlatlarimiza ve özel egitim ögretmenlerimize bu imkanlari sunmak bizim için vazgeçilmez önceliklerimiz arasindadir" dedi.

Kaynak: İHA