Batman'da 2023 Yili Içerisinde Bin 170 Operasyon, 2024 Yili Içerisinde 284 Operasyon Gerçeklestirildi

Batman Valisi Ekrem Canalp, düzenledigi basin açiklamasiyla kentte Mart ayinda ve seçimde gerçeklestirilen asayis ve güvenlik uygulamalari hakkinda bilgilendirmelerde bulundu. Canalp, “2023 yili içerisinde bin 170 operasyon, 2024 yili içerisinde 284 operasyon gerçeklestirilmis durumdadir” dedi.

Batman'da 2023 Yili Içerisinde Bin 170 Operasyon, 2024 Yili Içerisinde 284 Operasyon Gerçeklestirildi
Batman Valisi Ekrem Canalp, valilik binasinda Emniyet Müdürü Ibrahim Kaba ve Il Jandarma Komutani Albay Adem Taskin ile birlikte ‘asayis’ toplantisi düzenledi.

Batman ‘asayis’ toplantisinin ikincisini gerçeklestirildigini belirten Vali Canalp, son Mart ayinda gerçeklesen çalismalari basin mensuplarina aktardi. Vali Canalp; “Öncelikle Batmanimizda görev yapan toplam güvenlik personellerimizin sayilari ile ilgili güncel rakamlari sizlerle paylasmak istiyorum. Batman ve ilçeler dahil olmak üzere toplamda 2 bin 583 polisimiz görev yapmaktadir. Ayrica ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde görev yapan jandarma sayimizin toplami da 2 bin 461’dir. Ikisinin toplami 5 bin 044 polis ve jandarmamiz Batman’da görev yapmaktadir. Güvenlik korucularimizin sayisinda baktigimiz zaman 2 bin 431 güvenlik korucumuz ve bin 623 gönüllü korucumuz bulunmaktadir. Özel güvenlik olarak’ da polis bölgesinde bin 438, jandarma bölgesinde 395 olmak üzere toplamda bin 833 özel güvenlik personelimiz görev yapmaktadir. Jandarmamizda 248, polisimizde 437, toplamda 785 aracimiz hizmet vermektedir” dedi.



“Asayis olaylarinin da yüzde 89’u aydinlatilmis durumdadir”

Vali Canalp, düzenlenen operasyon ve çalismalarla ilgili bilgileri de paylasti. Canalp, "Jandarmamizin terör ile mücadele kapsaminda yapmis oldugu operasyonel rakamlari sizlerle paylasmak istiyorum. 2023 yili içerisinde bin 170 operasyon, 2024 yili içerisinde 284 operasyon gerçeklestirilmis durumdadir. Asayis olaylarina baktigimiz zaman 2023 yilinin Mart ayi ile 2024 yilinin Mart ayini her iki yilin Mart ayini karsilastirmali olarak ele aldigimiz zaman asayis olaylarindan günümüzdeki toplam asayis olaylarinda yüzde 18’lik bir azalis meydana geldigini memnuniyetle ifade etmek isterim. Meydana gelen asayis olaylarinin da yüzde 89’u aydinlatilmis durumdadir” diye konustu.



“Mart ayinda 124 sahis yakalanmistir”

Batman il genelinde mal varligina karsi islenen suçlar ile ilgili konusan Vali Canalp “Mal varligina karsi islenen suçlar Batmanimizin da Türkiye’mizindi gündem maddesidir burada mal varligina karsi islenen suçlarda toplamda yüzde 42’lik bir düsüs meydana gelmis. Özelikle is yerinde ve kurumsal hirsizliklarda alinmis olan tedbirler karsiligini göstermektedir. Yüzde 69’luk bir azalma meydana gelmistir. Yan kesicilikte yüzde 50’lik azalma meydana gelmistir. Ev hirsizliklarinda yüzde 14’lük bir azalma meydana gelmistir. Mal varligina karsi suçlarda göstermis oldugumuz mücadeleyi, etkinligini sahada karsiligini görmekten de memnuniyet duyuyoruz. Bu Mart ayi içerisinde mahkemelerce haklarinda arama kaydi bulunan toplam bin 124 sahis yakalanmistir. Yakalanma oranlarinda da bir önceki yilin ayni ayina göre karsilastirma yaptigimiz zaman yüzde 79’luk bir artis meydana gelmistir” dedi.



“12 süpheli sahis hakkinda da adli islem yapilmistir”

Vali Canalp, uyusturucuyla ilgili yapilan çalismalari söyle açikladi: “Bir baska önemli gündem maddemiz narkotik, uyusturucuyla mücadeledir. Mart ayi içerisinde uyusturucu madde sattigi tespit edilmis olan toplam 20 sahis yakalanmis ve bu sahislarda tutuklanmistir. Narkotik vakia analiz sistemimize (NARVAS) dayali olarak da gene NARKA alan uygulamamiza kapsaminda toplam 12 süpheli sahis hakkinda da adli islem yapilmistir. Türkiye uyusturucu ve uyusturucu bagimliligi izleme merkezi (TÜBIM) merkezi çerçevesi içerisinde vatandaslarimiza, özelikle çocuklarimiza gençlerimize yönelik bilgilendirme faaliyetleri yürütmekteyiz. Mart ayi içerisinde toplam 43 etkinligin içerinde 4 bin 833 vatandasimiza uyusturucu ile ilgili bilgilendirme faaliyeti yaptik. 2023 içerisinde yapmis oldugumuz bu sekildeki faaliyetlerde toplam 26 bin 825 vatandasimiza, evladimiza ulasmis durumdayiz. Toplam 3 ayri 2024 yili içerisinde ulasmis oldugumuz evladimizin sayisi da 13 bin 742 olmustur. 15 aylik süre içerisinde gecen yil 2023 yili ve 2024 yilinin ilk 3 ayi içerisinde toplam faaliyetimiz ve etkinligimizin sayisi da 384 faaliyet ve etikliktir. Yakalamis uyusturucu miktarlari ile ilgilide sizlere kisaca bilgi vermek isterim. Mart ayi içerisinde 26 bin 832 gram skunk maddesi, 5 bin 239 gram da esrar maddesi uyusturucu olarak yakalanmis durumdadir. Bu operasyonlar esnasinda da 33 adet tabanca ve 1 adet de tüfek ele geçirilmistir. Yine ayni sekilde Metamfetamin ve bonzayi yakalamalarimiz da bulunmaktadir” diye konustu.



“15 yasinda bir evladimiz maganda kursunuyla basindan yaralandi”

31 Mart mahalli seçimi degerlendiren Vali Canalp “Seçim süreci de çok canli, çok heyecanli ve çok renkli bir propaganda sürecini yasadik. Bütün siyasi partilerimiz özgürce, serbestçe kendi siyasi faaliyetlerini ve propagandalarini gerçeklestirdiler. Seçim günü de bütün emniyet ve jandarmamiz sahada tam kadro görev yapti. Toplamda 1423 sandikta vatandaslarimiz oylarini kullanmislardir. Almis olan tedbirler neticesinde çok ehemmiyetli bir asayis olayi meydana gelmeden seçim baris ve huzur içerisinde gerçeklestirilmistir. Meydana gelen olaylar da genellikle muhtarlik seçimlerinden kaynakli olan kavgalar seklindeki olaylardir. Burada bizim açimizdan ehemmiyet arz eden seçim sonuçlarinin açiklanmasindan sonra havaya ates açma seklindeki maganda kursunlari olaylaridir. Bu sekildeki olaylarda iki sahis tespit edilmis ve bu sahislar yakalanmistir. Maalesef 15 yasinda bir evladimiz bu maganda kursunlarindan bir tanesi yorgun mermi olarak basina isabet etmis, sadece basini siyirarak çok hafif sekilde yaralanmasina neden olmustur” dedi.

Kaynak: İHA