AOSB'de Afet Koordinasyon Merkezi Kuruluyor

Yüzyilin afeti olarak nitelendirilen 6 Subat 2023 Kahramanmaras merkezli depremde, bölgenin lojistik üssü olarak önemli bir islev üstlenen Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde, olasi her türlü afete hazirlik olusturmak amaciyla Afet Koordinasyon Merkezi kuruluyor.

AOSB'de Afet Koordinasyon Merkezi Kuruluyor
AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpinar, afetlerin olusumunu engellemenin mümkün olamadigini ancak, can ve mal kayiplarinin önlenmesinin alinacak tedbirlerle saglanabilecegini, bu düsünceden hareketle bölgede Afet Koordinasyon Merkezi kurulmasi konusunda çalismalar yaptiklarini bildirdi.

Akpinar, geride biraktigi acilari halen dinmeyen ve 11 ili etkileyen depremde kaybedilen canlara rahmet, yaralilara sifa ve yakinlarina sabir dileyerek, “Büyüklügü ve etkiledigi alan bakimindan yer bilimi tarihinde bugüne kadar görülmemis bir deprem yasadik. Kaybettiklerimizi getiremeyiz ama bu deprem bir kez daha göstermistir ki afetlere her zaman hazirlikli olmaliyiz” dedi.

Itfaiye birimi Türkiye’nin en büyüklerinden

Akpinar, olusturulacak Afet Koordinasyon Merkezi’nin yeni yapilacak itfaiye birimi bünyesinde olacagini ve bu yil ihaleye çikilacagini belirterek, sunlari kaydetti:

“Itfaiye teskilatimiz gerek personel gerekse donanim açisindan Türkiye’deki OSB’ler içinde en büyüklerinden birisi. Son olarak Endüstriyel Itfaiye Araci, Köpük Kulesi Itfaiye Araci, Hizli Müdahale Itfaiye Araci ve Peyzaj Arazözünü filomuza dahil ederek, araç sayimizi 9’a, toplam su rezervini 105 tona, köpük rezervini 11 bin litreye çikarmis olduk. Su anda 32 çalisanimiz ve 24 adet acil dolum istasyonumuz mevcut.”

Yaklasik 70 milyon TL’ye mal olacak

Akpinar, bir yandan Afet Koordinasyon Merkezi kurma çalismalari sürerken, diger yandan afetlere hazirlikli olmak amaciyla envanter olusturacaklarini belirterek, “Yani afet gibi acil durumlarda, hangi sanayicimizden ne tedarik edebilecegimiz sorusunun cevabini aramayacagiz. Hangi firmamizdan forklift, kepçe veya beton kirici gibi is makineleri talep edecegimizi bilecegiz” dedi.

Kaynak: İHA