Yozgat'ta Depremin Izleri Gün Isiyinca Ortaya Çikti

Tokat’in Sulusaray ilçesinde dün meydana gelen 5,6 büyüklügündeki depremin ardindan Yozgat’ta sabahin erken saatlerinde hasar tespit çalismalari yapildi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, depremde 147 ev, 14 ahir ve 8 camide hasar olustugunu söyledi.

Yozgat'ta Depremin Izleri Gün Isiyinca Ortaya Çikti
Tokat’in Sulusaray ilçesinde dün saat 18.11’de meydana gelen 5,6 büyüklügündeki deprem, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadisehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaslar büyük panik yasarken, depremin izleri gün isiyinca ortaya çikti. Bölgede çok sayida yapi hasar görürken, cami minarelerinin yikildigi ve ahirlarda hasar olustugu görüldü.

Ekipler Kadisehri, Aydincik ve Çekerek ilçelerinde hasar tespit çalismalarina hizla devam ederken, bölgelere yardim ulastirilmasi için koordinasyon saglaniyor.

Yozgat’in Kadisehri ilçesi Yelten köyünde kimi vatandaslar AFAD tarafindan verilen çadirlarda kalirken, kimi vatandaslar da traktör römorklarini çadira dönüstürerek geceyi geçirdi. Yozgat Valiligi öncülügünde depremden etkilenenlere 200 çadir ve bin battaniye dagitilarak, vatandaslarin yemek ihtiyaci karsilandi.

“200 çadir, bin battaniye dagittik”

Depremde herhangi bir can kaybi ve yaralanmanin yasanmadigini söyleyen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, su ana kadar 147 ev, 8 cami ve 14 ahirda zarar olustugu yönünde ihbar geldigini belirtti.

Vali Özkan, “Arkadaslarimiz sahada günün isimasiyla birlikte tekrardan görev aldilar ve hasar tespit çalismalari bir yandan binalarda, bir yandan tarimsal hasar tespit çalismalari, bir yandan da bina içlerindeki mal zararina dönük hasar tespit çalismalarimiz devam ediyor. Çok sükür çok ciddi denilebilecek bir sorunumuz, bir problemimiz yok. Gerek evinde olusan hasardan gerekse endiseden dolayi evine giremeyen insanlarimiz vardi. Bu surette de derhal çadir dagitimini AFAD ve Kizilay üzerinden gerçeklestirdik. Gece sabaha kadar kurulumlarin çogunu bitirdik. Bunlarin yani sira battaniye dagitimlarimizi yaptik. Su ana kadar 140 çadirin kurulumunu yaptik. Tabii sabah gidince orta çadirlar da isteyen oldu. Onlarla beraber 200’e yaklasti çadir sayimiz. Bine yakin da battaniye dagitimimiz oldu. Gelen talepleri de karsiliyoruz. Hiçbir problemimiz yok” dedi.

Depremden etkilenen Yelten köyü sakinlerinden Bekir Taskin, “Evimizin arka tarafi komple çökmüs, esyalari annem ve babam disari çikarmis. O esyalari baska yere tasiyacagiz” dedi.



“Evden çikmakta zorlandim”

Izzet Balta ise hasarin çok oldugunu, evden çikmakta zorlandigini söyleyerek, “Evimizin duvarlari komple döküldü, ahirimiz zarar gördü. Geceyi çadirda geçirdik. Rabbim devletimizin yoklugunu vermesin” seklinde konustu.



“Rabbim kimseye bu durumu yasatmasin”

Sefer Saglamer ise, “Rabbim kimsenin basina vermesin bu durumu, çok kötü sallandik. Ben Ankara’dan buraya misafirlige gelmistim, siddetli deprem oldu. Köylerde hasar çok oldu. Iki gündür geceyi disarida çadirlarda geçiriyoruz. Rabbim devletimizden razi olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA