Veteriner Hekimler KKTC'de Bulusacak

Amerika, Ispanya, Polonya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Isviçre ve Türkiye’den akademisyenler ve 600’ü askin veteriner hekimi KKTC’de düzenlenecek olan 7. Uluslararasi Çiftlik Hayvanlarinda Fertilite ve Meme Sagligi Kongresinde bulusacak.

Veteriner Hekimler KKTC'de Bulusacak
Yakin Dogu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dogum, Jinekoloji ve Reprodüksiyon Hastaliklari Anabilim Dali’nin düzenledigi “7. Uluslararasi Çiftlik Hayvanlarinda Fertilite ve Meme Sagligi Kongresi” 25-28 Nisan 2024 tarihlerinde KKTC’de gerçeklestirilecek. Uluslararasi birçok katilimciyi agirlayacak olan kongre; Amerika, Ispanya, Polonya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Isviçre ve Türkiye gibi birçok farkli ülkeden bilim insanlarini bir araya getirecek. Çiftlik hayvanlarinin sagligini ve üretkenligini artirmak için yeni arastirmalar, teknolojiler ve uygulamalarin tartisilacagi kongreye dünyadan 600’ü askin veteriner hekim de katilacak.

Yeni arastirmalar, teknolojiler ve uygulamalar tartisilacak

Kongrede, çiftlik hayvanlarinin sagligini ve süt ve gebe kalma verimliligini artirmak için yeni arastirmalar, teknolojiler ve uygulamalar tartisilacak. Özellikle beslenmenin, enerji açiginin olusturabilecegi jinekolojik hastaliklar ve bu hastaliklarin engellenmesi ve bu sekilde süt veriminin arttirilmasi ve asi programlari tartisilacak.

Üç gün sürecek olan kongrenin baskanligini Yakin Dogu Üniversitesi Veteriner Hekimligi Fakültesi Dogum, Jinekoloji ve Reprodüksiyon Hastaliklari Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Selim Aslan üstlenecek. Kongrede; Amerika Birlesik Devletleri’nden Prof. Dr. Carlos Risco ve Prof. Dr. Klibs N. Galvo,Ispanya’dan Doç. Dr. Oriol Franquesa, Hollanda’dan Prof. Dr. Theo J.G.M. Lam, Almanya’dan Prof. Dr. Martin Kaske, Isviçre’den Doç. Dr. Prof. Johannes Lüttgenau ve Çekya’dan Dr. Zbynek Dvorak, Polonya’dan Dr. Wojciech Ptak ve Türkiye’den Prof. Dr. Ayhan Bastan davetli konusmaci olarak yer alacak.

Alanin önemli sorunlarina isik tutulacak ve çözüm önerileri sunulacak

Süt ineklerinin saglik ve üreme verimliligi ilgili pek çok konunun ele alinacagi kongrede, alanin önemli sorunlarina isik tutulacak ve çözüm önerileri sunulacak. Kongrede; ‘Geçis dönemindeki süt ineklerinde negatif enerji dengesi, metabolik hastaliklar ve saglik arasindaki iliski’, ‘Süt ineklerinde mastitisin üreme ve fertilite üzerine etkisi’, “Meme sagligi ve süt kalitesinin artirilmasinda asilamanin rolü” gibi temel konularin yani sira ‘Sagim basliginin meme basi ile bulustugu yer’, ‘Sagim ekipmanlari hakkinda neleri bilmeliyiz?’, “Süt ineklerinde uterus hastaliklarini önlemeye yönelik yönetim stratejileri” gibi pratik bilgiler de paylasilacak.

Ayrica;’Kuru Dönemde ve Klinik Mastitislerde Selektif Tedavinin Önemi’, ‘Süt Ineklerinde Uterus Hastaliklarinin Tedavi Seçenekleri’, ‘Uygulamada Mastitisle Ilgili Sorunlarin Çözümü Ve Önlenmesi’, ‘Süt Sigirlarinda Antimikrobiyal Kullaniminin Optimize Edilmesi’, ‘Respiratorik Tani Artik Çok Kolay’, ‘Buzagi Yetistirmede Yeni Yaklasimlar’, ‘Sürü Fertilitesi’, ‘Süt Isletmelerinde Suni Tohumlamanin Uygulanmasi ve Gelistirilmesi’, ‘Sigir Reprodüksiyonunda Nadir Vakalar’ konulariyla genis bir yelpazede bilgi sunarak alandaki iyilesme ve gelismeyi destekleyecek.
Kaynak: İHA