Turizm Haftasi Çesitli Etkinliklerle Kutlandi

Bilecik’te Turizm Haftasi çesitli etkinliklerle kutlandi.

Turizm Haftasi Çesitli Etkinliklerle Kutlandi
Bilecik Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki kutlamalara, Vali Sefik Aygöl, Belediye Baskan Yardimcisi Yasar Külhan, Bilecik Emniyet Müdürü Beyti Kalayci, Il Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, ögretim üyeleri, ögrenciler ve vatandaslar katilim gösterdi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program akisi tanitim filminin sunumuyla devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen konusmasini gerçeklestiren Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, ‘’Toplumda turizm bilincini gelistirmek, iç turizmi canlandirmak, halkin turizm hareketlerine katilimini saglamak, turizm ve kültür degerlerini tanitmak, yasatmak ve turizmi gelistirmek amaciyla, her yil 15- 22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan ve bu yil 48’incisinin düzenlendigi ‘Turizm Haftasi’ programimiza hepiniz hos geldiniz sefalar getirdiniz. Zengin kültürel varliklari, essiz dogasi, köklü geçmise sahip kültür ve sanat yapisi ile turizmin her çesidine imkan saglayan ve binlerce yillik geçmisiyle birçok medeniyete ev sahipligi yapan kadim sehrimiz Bilecik’i tüm bu tasidigi önemli misyon ile yasanabilir bir sehir, saglikli bir toplum, kültür ve turizm sehri olarak görmekteyiz. Marmara’nin incisi, tasi mermer, topragi seramik, yapragi ipek, Seyh Edebali Diyari, dirilisin, kurulusun ve kurtulusun sehri olan Bilecik, kültür ve inanç turizminin yani sira; tarih turizmi, doga turizmi, saglik turizmi, ekstrem spor turizmi, agro turizm, eko turizm, tatuta turizmi, fuar ve kongre turizmi gibi pek çok alanda büyük bir potansiyeli içerisinde barindirmaktadir’’ dedi.



‘Yil içerisinde 1,5 milyona yakin ziyaretçimizi agirlamanin mutlulugunu yasiyoruz’

Sözlerine devam eden Il Müdürü Bircan, ‘’Ilimizin manevi mimari Seyh Edebali Hazretlerinin “Geçmisini Bilmeyen Gelecege Yön Veremez, Insani Yasat ki Devlet Yasasin” siari ile ortak kültür mirasimizi da yasatmak için gayret gösteriyoruz. Somut olmayan kültürel miras envanteri unsuru olan ve 740 yildir ayni ruhla ve inançla yasatilan ‘Ertugrul Gazi’yi Anma Sögüt Yörük Senliklerimiz’ basta olmak üzere kurulus ve kurtulusun sehri Bilecik’e dünyanin birçok noktasindan yil içerisinde 1,5 milyona yakin ziyaretçimizi agirlamanin mutlulugunu yasiyoruz. Yilda 200 bin otel konaklama kapasitesine, gün içerisinde ortalama 40 bin araç trafigine, çevresinde yaklasik 25 milyon nüfusa, 4 bölge 4 iklim kusaginda bulunan Sehrimiz, Turizm Yatirimlarimizi ve yerli ve yabanci ziyaretçilerimiz tarafindan kesfedilmeyi bekliyor. Bu duygu ve düsüncelerle; ilimizin turizmdeki basari tablosunda imzasi olan basta sektör çalisanlari olmak üzere, tüm turizm paydaslarimizin Turizm Haftasi’ni kutluyor, verimli bir turizm sezonu geçirilmesini diliyorum’’ dedi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan’in konusmasinin ardindan, siirlerin okunmasi, halk oyunlari ekibinin gösterisi, canli müzik, Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gösterisi ve mezuniyet töreni ile devam eden Turizm Haftasi programi, sergilerin gezilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA