TRSM Hastalari Hünerlerini Sergiledi

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne bagli Çekirge ve Hürriyet Toplum Ruh Sagligi Merkezlerinde (TRSM) tedavi gören hastalar tarafindan yapilan el sanatlari ve resim sergisi, Sur Yapi Marka AVM’de açildi.

TRSM Hastalari Hünerlerini Sergiledi
Ebru, ahsap boyama, yagli boya gibi birçok eserlerden olusan sergisinin açilisina Bursa Il Saglik Müdürlügü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskani Doç. Dr. Salih Metin, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Uzm. Dr. Mustafa Çetin, Çekirge Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Kemal Kaya, saglik çalisanlari, TRSM hastalari ve aileleri katildi.

Sergi açilisinda konusan Bursa Il Saglik Müdürlügü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskani Doç. Dr. Salih Metin, il genelindeki 6 TRSM’de 4 bine yakin hastaya hizmet verildigi bilgisini verdi. Çekirge ve Hürriyet TRSM’den hizmet alan hastalarin usta ögreticiler esliginde yaptiklari serginin açilisini yapmaktan mutluluk duydugunu dile getiren Doç. Dr. Metin, toplum ruh sagligi merkezlerinin kronik ruhsal bozuklugu olan hastalarin sosyallesmesinde önemli rol oynadigini belirtti.

Konusmanin ardindan kesilen kurdele ile serginin açilisi gerçeklestirildi.

Daha sonra katilimcilar sergiyi gezerek, hastalarin yaptigi birbirinden güzel eserleri ilgiyle inceledi. Sergi, 19 Nisan Cuma gününe kadar ziyaretçilerine açik kalacak.
Kaynak: İHA