TRSM Binasi Yiktirildi, Hastalar Yakin Bölgeden Yer Istiyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Toplum ve Ruh Sagligi Merkezi (TRSM) binasinin depreme dayaniksiz oldugu gerekçesiyle yiktirilmasi üzerine hastalar magdur olmamak için ayni bölgeden yeni merkezin açilmasini istiyor.

TRSM Binasi Yiktirildi, Hastalar Yakin Bölgeden Yer Istiyor
TRSM olarak kullanilan Yüksekova Devlet Hastanesinin eski binasi için yapilan deprem analizlerinin olumsuz çikmasi sonucu yikim karari alindi. Eski binalarin ilk bloklarinda yikim islemi baslatilirken, diger blok için de tahliye islemlerine baslandi. Tahliye islemlerinin ardindan binada hizmet veren Toplum ve Ruh Sagligi Merkezi’nin baska bir yere tasinacagi belirtildi. Merkezde tedavi gören hastalar ise kendilerine tahsis edilecek yeni yerin ilçe merkezine yakin olmasini talep etti.

Ilçe merkezine uzak bir yerin kendileri için sikinti olacagini belirten hastalar, tedaviye gelmekte zorlanacaklarini ve magduriyet yasayacaklarini kaydetti.

Hastalardan Iskender Bozkurt, "Yikilan yerimiz bizim için önemliydi, burada tedavi oluyorduk. Hocalarimiz bizimle birebir ilgilenip derdimize derman oluyorlardi. Ilaçlarimizi burada kullaniyorduk. Su anda uzak bir yere yapilsa servis sorunu yasayabiliriz. Servis sorunu çözülse bile istenilen saatte hastalar gelemez. Hastalarin bazilari sabah, bazilari ise ögleden sonra kalkiyor. Kaymakamimizdan, Il Saglik Müdürlügünden ricamiz bize en yakin noktada yer versinler. Fazla agir hastalarimiz var, evden gelemiyorlar. Hocalarimiz eve gelip hastalarla ilgileniyorlar" dedi.

Hastalardan Ahmet Harmanci ise "Su an kaldigimiz bina deprem riski nedeniyle yikilma tehlikesiyle karsi karsiya. Bundan sonra bize yeni bir yer temin edecekler. Ancak çarsiya uzak olursa biz perisan oluruz. Hastalar perisan olur, gelemezler. Etkinliklere katilamazlar. Valimizden, kaymakamimizdan, belediye baskanimizdan ricamiz bize yardimci olsunlar. Biz burada etkinliklerimize devam edelim. Çarsiya yakin bir yer olsun. Bizim istedigimiz bunlar, bizimle ilgilensinler" seklinde konustu.

21 yildir hasta oldugunu ve 7 yildir merkezde tedavi gördügünü belirten Harmanci, "Çok memnunuz. Bize yardimci oluyorlar. Birçok etkinlik yapiyoruz. Bize çok katkilari oluyor, daha iyi toparlaniyoruz. Su an kendimizi iyi hissediyoruz. Bize yardimci olurlarsa daha iyi olacagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA