Seçer'den Mersinlilere Çagri 'Beni Denetleyin'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, İçel halkina yeni dönemde 3 proje için söz verdigini ve halkin kendisini denetlemesini isteyerek, “Lütfen bunlari takip edin ve beni bu konuda sikistirin. Bir rayli sistemler, iki sosyal konut, üç çok büyük bir park yapacagim. Bu 3 projeyi takip edin” dedi.

Seçer'den Mersinlilere Çagri 'Beni Denetleyin'
Seçer, katildigi bir programda yaptigi açiklamada, sadece merkezde degil, kentin her noktasindaki vatandaslarin ihtiyacina yönelik hizmetler gerçeklestirdiklerini belirterek, "Köyde yasayan insan bizden muazzam bir bulvar, cadde istemez ya da kültür-sanat hizmetleri ön planda degildir. Köylü insan düzgün bir yolda ilçe merkezine gitmek ister. Temiz bir içme suyuna ihtiyaç duyar. Sizden sosyal destek ister. Ramazan’da gida kolisi, hastasi varsa ona ilgi ister. Bizim sehir merkezine gelip ailesinden birini ameliyat ettiren bir hasta refakatçisinin kalacak yer hizmeti, misafirhanemiz var. Belediye bunu dahi düsünüyor. İçel Büyüksehir Belediyesi insanlara dokunuyor. Eger yüzde 60 oy alabiliyorsaniz, bütün bu farkli talepleri olan kesimleri bir potada eritiyorsunuz demektir. Böyle bir tablo ortaya çikiyor” diye konustu.



“Belediye baskani bir kentin abisi, babasi, ablasi, kardesi”

Sosyal demokrat bir insan oldugunun da altini çizen Seçer, Atatürk’ün çizgisinde, seküler bir insan oldugunu vurguladi. Hayata geçirdigi politikalarinda dünya görüsüne uygun kararlar aldigini ifade eden Seçer, bunu bir hayat biçimi haline getirdiginden de söz etti. Seçer, “Bu durum; benim ideolojimi ve dünya görüsüm ile vatandasi irite ve rahatsiz etmek demek degildir. Herkese ve herkesin yasam biçimine, dünya görüsüne saygi duyacagiz. Yoksa vatandas neden sizi tercih etsin ve her 10 kisiden 6 kisi gelip oy versin. Vatandas sunu diyecek; ‘Ben muhafazakar bir insanim. Vahap Baskan öyle degil. Baska partiliyim ama ben hizmet aliyorum. Ben riya görmüyorum, ben samimiyet, sevgi ve nezaket görüyorum.’ Her zaman söylüyoruz; belediye baskani bir kentin abisi, babasi, ablasi, kardesi. Bunun adini ne koyarsaniz koyun. Belediye Baskani insanlara o derece yakin gelmeli” ifadelerini kullandi.

“Ihtiyaç sahiplerine katki sunmakla emin olun bütçemiz bitmez”

Toplu tasimanin ögrencilere 1 TL olmasi ve 48 noktada yer alan mahalle mutfaklarinda 10 liraya 3 çesit yemek verilmesi konusuna da deginen Seçer, "Bizim bir bütçemiz var. Ben istersem o bütçeyi alirim, tamamini yol, metro, bina yapimi gibi farkli alanlara kaydirabilirim. Ama istedigim zaman da derim ki; ‘Bu kent için sosyal politikalar uygundur, sosyal politikalara, kültür-sanata, tarim desteklerine pay ayirayim.’ Ben bütçemin bir kismini gençlere, kadinlara, çocuklara ayiririm. Pekâlâ da 10 liraya yemek veririm” seklinde konustu.



“Son derece saglam ve güçlü bir belediyeyiz”

2019 yilinda göreve geldiklerinde devraldiklari belediyenin çok borcu oldugundan söz ederek, su anda mali disiplinin saglandigindan bahseden Seçer, “Su anda muazzam bir duruma geldik. Son derece saglam ve güçlü bir belediyeyiz, mali disiplini sagladik. Bir belediye 2 temel üzerinde yönetiliyor. Bir tanesi insan kaynagi, bir digeri de finansmandir. Bu ikisini iyi yönettiginiz zaman sizin yapamayacaginiz is yoktur” dedi.



“İçelliler beni denetlesin”

İçel halkina söz verdigini hatirlatan Seçer, meclis çogunluklarinin da oldugunu belirterek, “Metroyu 5 yil içerisinde bitirecegiz. Tam 47 kilometrelik proje yaptik. Altyapi Genel Müdürlügünden onayini aldik. Bunlar uzun vizyon projeler ama devlete devamlilik esas. Projemiz hazir. Iste öyle marka kent oluyorsunuz ve öyle vizyon ortaya koyuyorsunuz” diye konustu.

İçel halkina yeni dönemde 3 proje için söz verdigini söyleyen Seçer, İçel halkina seslenerek; “Lütfen bunlari takip edin ve beni bu konuda sikistirin. Bir, rayli sistemler, iki, sosyal konut, üç, çok büyük bir park yapacagim. Bu 3 projeyi takip edin” diye konustu.

“Vizyon projelerimiz devam ederken, sosyal politikalar da devam edecek”

‘Sosyal Konut Projesi’nin detaylarini anlatarak, Avrupa’da da sosyal konutlarin yapildigini belirten Seçer, “Tarsus Belediyesi ve Toroslar Belediyesi su anda CHP’de olan iki büyük ilçemiz. Iki baskanimizla da görüstük, Sosyal konut konusunda ortak çalisacagiz. Her iki bölgede de ilçe belediyelerin arazileri çok, bu konuda ortak projeler yürütecegiz” diyerek, bir yandan vizyon projeleri ortaya koymaya ve bir yandan da gelir düzeyi düsük yurttaslari önceleyen projelere hiz kesmeden devam edeceklerini söyledi.



“Sahili halka açtik”

‘Büyüksehir Belediyesinin seçimden sonra alkollü bar açmasi’ iddialari ile ilgili soruya da yanit veren Seçer, söyle devam etti; "Sahili ben ranta da açabilirdim. Biz halka açtik. Orada bir-iki tane degil, 20 kafemiz var. Bunlarin 5’i alkollü alan krokisi içerisinde. Ben; ‘Insanlar alkol tüketsin, alkol yararli’ demiyorum. Ama bu yasaldir, ruhsatiniz varsa istediginiz yere restoran açtiginiz zaman içki de verebilirsiniz. Biz hafif alkollü içkileri 5 restoranda veriyoruz ama bu demek degildir ki ‘Gelin zorla alkol alin.’ Zaten böyle bir derdimiz yok.”

Sahilde çesit çesit kafeler bulundugunu, isteyenin çocuguyla, esiyle veya arkadaslariyla oturabilecegini söyleyen Seçer, sahilde kafelerin yani sira birçok merkezin de bulundugunu aktararak, “Türkiye’nin en güzel lüks, en manzarali okuma salonu da orada. Su Sporlari Merkezi de orada, her sey orada" seklinde konustu.

Kaynak: İHA