Pütürge Belediyesi'nin Ilk Meclis Toplantisi Yapildi

Pütürge Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardindan Belediye Baskani Mikail Sülük baskanliginda ilk kez toplandi. Toplantida meclis üyelerinin görev dagilimi da yapildi.

Pütürge Belediyesi'nin Ilk Meclis Toplantisi Yapildi
Pütürge Belediye Baskani Mikail Sülük baskanliginda gerçeklesen Meclis toplantisina tüm meclis üyeleri katildi.

Ilk meclis toplantisinda yeni dönemde görev yapacak meclis baskan vekilleri, meclis katipleri, encümen üyeleri ve diger komisyon üyelerinin seçimleri gerçeklestirildi.

Toplantida konusan Baskan Sülük, "Pütürge Belediyesi Meclis Üyelerimizin katilimi ile ilk meclis toplantimizi gerçeklestirdik. Yeni dönemin ve meclis kararlarimizin ilçemiz adina hayirlara vesile olmasini dilerim." dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan Belediye Meclis baskan vekilleri, asil katipler, ve yedek katipleri oy birligi ile seçildi. Oylamada birinci baskanvekilligine Ramazan Timurtas, ikinci Baskanvekilligine ise Bayram Karaaslan seçildi. Mustafa Fidan, Sait Murat, Ekrem Karakus ve Hasan Avsar Meclis katip üyeliklerine seçilirken encümen üyeliklerine ise Izzet Çelik ve Mustafa Fidan seçildi. Yine Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Ramazan Timurtas, Hasan Avsar ve Yalçin Aksu, Bayindirlik ve Imar Komisyon üyeliklerine Ekrem Karakus, Bayram Karaaslan ve Abuzer Korkut, 2024 Yili Gelir Gider Denetim Komisyon üyeliklerine Ekrem Karakus, Hasan Avsar ve Yalçin Aksu seçildi.

Ayrica mecliste 2023 yili faaliyet raporu görüsüldü. Pütürge Belediyesine ait PÜRAS Imar Insaat Gida Turizm Ziraat San. ve Tic. Ltd. Sti’nin 2023 yili gelirinin 22 milyon 144 bin 133,69 TL giderinin ise 21 milyon 439 bin 89 TL oldugunu belirten Baskan Sülük, kar oranin ise 705 bin 44 TL oldugunu söyledi.



Kubbe Dagi projesinin de revize edilerek 8,8 kilometreye çikarildigini aktaran Baskan Mikail Sülük, proje yatirim programina teklif edildigini belirtti.

Yine Pütürge merkezde 10 adet saglik lojmaninin projesinin devam ettigini belirten Sülük, “Sehir içi otogari, ticarethaneler ve sehir otoparki projeleri hazirlanmis ödenek beklenmektedir. 7 bin 670 dekar arazi suya kavusturulacak. Deregözü Göletini ihalesi yapildi, 2023 yilinda DSI’ye yer teslimi yapildi. 2024 yili içerisinde insaat çalismalari baslayacak. Planlanan ve talep edilen baraj ve göletler, Ormaniçi Göleti, Poskiran Göleti, Bakimli Göleti, Arguça Göleti, Alihan Göleti, Candar Göleti, Nohutlu Göleti, Körme Göleti, Gertan Göleti, Keklik Pinari Göleti, Siro çayi islah projesi” dedi.

Belediyenin borç durumu hakkinda da bilgiler veren Baskan Sülük, “Belediyemizin 2023 yilindan 26 milyon 614 bin 415 TL devir eden borcu bulunmaktadir” ifadelerine yer verdi.

Pütürge Belediyesi olarak yeni dönem hedeflere iliskinde konusan Baskan Mikail Sülük, sunlari söyledi: “Bin 60 metre uzunlugunda 20 metre genisliginde bölünmüs yol, Bisiklet, Yürüyüs ve Kosu yolundan ulusan yeni ilçe girisi yapimina 2024 yilinda baslanmasi planlaniyor. Tepehan, Pazarcik, Bakimli ve Nohutlu Mahallelerimizde yeni semt sahalarinin yapimina 2024 yilinda baslanmasi planlaniyor. 50 Yatakli Devlet Hastanesi projesi, Dogalgaz projesi, Terminal Binasi projesi, Hayvan Pazari projesi, Kültür merkezi projesi, Kütüphane projesi, Yol asfaltlama çalismalari, Yol genisletme ve Stabilize serme çalismalari devam ediyor.”
Kaynak: İHA