Portakal Çiçegi Karnavali Coskusu Kozan'i Da Sardi

Adana’da bu yil 12.’si düzenlenen Portakal Çiçegi Karnavali için sehre gelenler Kozan ilçesinin doga güzelliklerine hayran kaldi.

Portakal Çiçegi Karnavali Coskusu Kozan'i Da Sardi
13 Nisan’da 12. Ulusalarasi Portak Çiçegi Karnavali Adana’da basladi.

Bu yil ilk kez Kültür ve Turizm Bakanliginin "Kültüryolu Festivali" kapsamina alinan karnavala ilgi yogun oldu. Kent merkezi kadar Adana’nin yakin ilçeleri de gelen vatandaslar tarafindan gezilmeye baslandi. Adana’ya gelen vatandaslar en basta narenciyesi ile ünlü Kozan ilçesini gezip hayran kaldi. Portakal bahçeleri ve dogasiyla büyüleyen Kozan’a gelen vatandaslar Bucak vadisine de gezmeyi ihmal etmedi. Doganin bin bir türlü güzelligi ve kus sesleri misafirleri mest etti.

Kozan’a gelen Seyma Gül, "Muhtesem bir doga var. Nisan ayi Adana’da çok güzel geçiyor. Bucak Mahallesinde doga ile iç içe muhtesem bir yer. Her yer portakal çiçegi kokuyor” dedi.

Aydindan ilçeye gelen Fatih Çakici ise, “Dün Karnaval alanini gezdik. Bugün Kozan dogal güzelliklerini gezmeye geldik. Çok güzel bir yer. Bucak Mahallesini çok anlatilirdi bugüne kadar gelmedigimiz için pisman olduk. Çok güzel bir yer” diye konustu.

Afyon’dan ilçe geldigini söyleyen Mufide Uzun ise, kizinin öneresiyle ilçeye geldigini ve tarihi dogal güzelliklerini gezdiklerini ifade ederek, “Kozan’i ve Bucak bölgesini çok begendik. Muhtesem bir dogasi var. Hayran kaldik. Afyon’da böyle yerler yok maalesef. Çok mutlu olduk çok begendik” dedi.

Kaynak: İHA