Mersin Büyüksehir Belediyesinin Evde Saglik Hizmeti Toroslar'a Kadar Uzandi

İçel’in en uzak noktasina kadar vatandasin her türlü talebini karsilayan İçel Büyüksehir Belediyesi, Tarsus’a bagli Inköy Mahallesi’nde geçirdigi kaza sonucu fizyoterapiye ihtiyaci olan Cevdet Gülal’in tedavisine katki saglayarak yeniden yürümesini sagladi.

Mersin Büyüksehir Belediyesinin Evde Saglik Hizmeti Toroslar'a Kadar Uzandi
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, geçirdigi kaza sonucu kalça kemigini sakatlayan ve tedavi sürecinde felç geçiren Cevdet Gülal, yataga bagimli hale geldi. Saglik Isleri Dairesi Baskanligina bagli ‘Evde Saglik ve Bakim Hizmetleri’ne ’Alo 185’ hatti üzerinden basvuran Gülal, 6 ay gibi kisa bir sürede tekrar adim atmaya basladi.

Belediyenin profesyonel saglik ekibi ile sagligina kavusma yolunda hizla ilerleyen Gülal, sagligina tamamen kavusabilmek için fizyoterapistlerin önerdigi egzersizleri de gün içinde eksiksiz yapiyor.

“Hasta üzerindeki hedefimiz, tek basina hareket edebilir hale gelmesi”

Büyüksehir Belediyesi Evde Saglik ve Bakim Biriminde fizyoterapist olarak görev yapan Deniz Bahar Inal, Cevdet Gülal’in kalça ameliyati olduktan sonra hareket kabiliyetinin hiç kalmadigini belirterek, “Cevdet Amcamizi tedavi etmeye gelmeden önce, kendisi kalça ameliyati olmus ve ameliyat sonrasinda inme geçirmis” dedi.

Tedaviye ilk basladiklarinda Cevdet Gülal’in yataga bagimli bir sekilde yasadigini aktaran Inal, “Biz tedaviye ilk basladigimizda Cevdet Amca yürüyemiyor ve oturamiyordu. Kaslari da çok güçsüzlesmisti. Ayrica sekere bagli olarak, yüzde 94 görme kaybi vardi. Biz tedaviye bu sekilde basladik” diye konustu.

Fizik tedavi programina basladiktan 3 ay sonra Cevdet Gülal’in gelisme kaydettigini ve yürüteç destegi ile yürümeye basladigini söyleyen Inal, “Esinin destegi ile tuvalete gidebiliyor, banyo yapabiliyor ve balkonda oturabiliyor. Bizim hedefimiz tek basina yürümesi, merdiven inip çikmasi, asagida gezmesi. Böyle olana kadar da tedavimizi devam ettirecegiz” diyerek, hastalarin tedavi sürecinde ulasabildikleri en iyi hedefe kadar onlarin yaninda olduklarini ifade etti.



“İçel’de ihtiyaç duyan her vatandasimizin bizi aramasi yeterli”

Tedavi sürecinde uyguladiklari program biçiminden de bahseden Inal, “Hastanin eklem hareket açikligina yönelik; germe ve güçlendirme egzersizlerinin yani sira, herhangi bir problemi yoksa elektro terapi uygulamasi yapiyoruz. Hastayi yürütüyor ve denge çalisiyoruz” dedi.

İçel sinirlari içerisinde ihtiyaç duyan her vatandasa hizmet götürdüklerini ve bunun için kendilerine ulasmalarinin yeterli oldugunu belirten Inal, “Ihtiyaci olan her vatandasimiz ‘Alo 185 Teksin’ uygulamasi üzerinden veya ‘0324 223 4242’ numarali hattan arayip bizlere ulasabilir” diye konustu.



“Fizik tedavinin çok faydasini gördüm”

Cevdet Gülal, ameliyat sonrasi hiç yürüyemedigini, ancak Büyüksehir Belediyesi ekiplerinden aldigi fizik tedavi hizmeti ile ayaga kalktigini belirterek, “6 ay kadar önce dengemi kaybedip düstüm. Kalça kemigim 3 yerinden kirildi ve 25 tane platin takildi. Ameliyattan sonra da beynime pihti atti ve felç geçirdim. Düstügümde 5 saat yattim, oldugum yerden kaldiramadilar. Hiç yürüyemiyordum, yatakta döndürüyorlardi. 6 aydir Büyüksehir fizyoterapistlerinden tedavi aliyorum” sözlerine yer verdi. Belediyenin Evde Saglik Hizmetini, etrafindaki insanlarin tavsiye ettigini belirten Gülal, “Lavaboya giderken esim, kizim yardimci oluyordu. Fizik tedavi öncesi hiç yürüyemiyor ve kimildayamiyordum. Tedavi sonucu artik kapi önüne çikiyorum. Çok faydasini gördüm. Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve ekibine sonsuz tesekkür ederim. Fizik tedaviye ihtiyaci olanlara da tavsiye ediyorum” diyerek, normal yasantisina dönmeyi bekledigini ifade etti.

Kaynak: İHA