Manisa'da 200 Yillik Çesme Yeniden Hayat Buldu

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde bulunan 200 yillik tarihi çesme mahalle muhtari ve hayirseverlerin katkilariyla yeniden hayat bulurken vatandaslarda yogun ilgi gösterdi.

Manisa'da 200 Yillik Çesme Yeniden Hayat Buldu
Manisa’nin Sarigöl ilçesine bagli Dinarli Mahallesi’nde bulunan 200 yillik çesmenin yeniden akarak vatandaslara kazandirilmasi amaciyla Mahalle Muhtari Soner Sözer ve hayirseverler kollari sivadi. 30 yil önce çesmeyi besleyen kaynagin kurumasi sonucu su veremez hale gelen çesme için bir kilometre uzaklikta yeni içme suyu sondajindan boru dösendi. Muhtar Sözer ve hayirseverlerin katkilariyla yeniden hayat bulan çesmeye mahalleli vatandaslar da yogun ilgi gösterdi. Çesmenin yapiminin 1800’lü yillara dayandigini söyleyen Sarigöl Dindarli Mahallesi Muhtari Soner Sözer, "Yapimi 1800’lü yillara ait Dindarli’nin en eski çesmesi olan gulu çesmesi yok olan tarihi çesme yapilan çalismalar ile tekrar hayata döndürüldü. Çesme konumu olarak hem hayvanlarin ugrak yeri hem de vatandaslarin su ihtiyaçlarini karsilamaya basladi.

Çarsak yolu üzerinde olmasi önemli fayda saglamaktadir. Uzun süren dagdan cazibeli su arayisinin ardindan nihayet istenilen sonuca ulasildi. Gulu çesmesinin yeniden aktif hale gelmesi mahalle halkim tarafinda da sevinçle karsilandi" dedi.

Kaynak: İHA