IMKON Genel Baskani Tellioglu Açiklamasi Insaat Sektöründe Ki Sorunlar Yüzde Doksan Müsterek Sorunlardir

Sivas’ta insaat yapi malzemeleri fuari düzenlendi. Fuar açilisi ve SIMDER hizmet binasi açilisi için Sivas’a gelen IMKON Genel Baskani TOBB Insaat Sektörü Meclis Baskani Tahir Tellioglu, “Vatandasin basini sokacak bir barinma hakki tanimasi kamunun görevidir” dedi.

IMKON Genel Baskani Tellioglu Açiklamasi Insaat Sektöründe Ki Sorunlar Yüzde Doksan Müsterek Sorunlardir
Sivas Insaat Müteahhitleri Dernegi tarafindan düzenlenen SIVYAP 2024 fuarinin açilisi yapildi. Fuarin açilisina Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Belediye Baskani Adem Uzun, IMKON Genel Baskani TOBB Insaat Sektörü Meclis Baskani Tahir Tellioglu, Sivas Insaat Müteahhitleri Dernegi Baskani Gökhan Fatih Aslan ve çesitli il protokolü üyeleri katildi.

SIVYAP 2024 fuarinin açilisinda konusan Sivas Valisi Yilmaz Simsek, “Biliyoruz ki insaat, ekonominin lokomotif sektörlerinden birisini olusturmakta, olmazsa olmazlarimiz arasinda yer almaktadir. Bu is kolu hali hazirda 200 is kolunu dogrudan veya dolayli olarak etkilemekte, ilimizde istihdama katki noktasinda büyük bir rol oynamaktadir” dedi.

Konusmalarin ardindan 18-21 Nisan tarihleri arasinda ziyaretçilerini agirlayacak olan fuarinin açilisi yapildi. Protokol üyeleri stantlari gezerek yetkililerden bilgiler aldi.

Sivas Insaat Müteahhitleri Dernegi yeni hizmet binasinin açilisinda konusan SIMDER Baskani Gökhan Fatih Aslan, “Bizler Sivas’ta ticaret odasina kayitli yaklasik bin kisinin üzerinde sayisi olan bir meslek grubuyuz. Aktif sekilde insaat faaliyetlerini sürdüren yaklasik 800 tane müteahhit arkadasimiz var. Dernegimizin su an resmi islemlerini tamamlamis ve tamamlamak üzere olan üye sayimiz 350 civarina ulasmis durumda. Biz bu bayragi kurucu baskanimiz Sayin Sami Arifer’den telsim aldik. Kendisi 13 yil bu dernegin kuruculugu ve baskanligini üstlendi. Kendisine de bizden önce ki kurucu yönetim kurulu üyelerine de çok tesekkür ederim. Bizler için bu bayragi 13 yil tasidi ve dalgalandirdilar. Çokta güzel bir yerde bize devrettiler. Bizde aldigimiz yerden en iyi sekilde en iyi yerlere ulastirip bizden sonra ki arkadaslara daha iyi bir noktada teslim etmeye çalisacagiz. Amacimiz dernegimizin kurumsal yapisini, tanitimini, faaliyetlerini artirmak ve meslektaslarimizla faydali isler yapmak” dedi.



“Kurulus amacimiz müteahhitlik sektöründe yasanan sorunlardir”

Törende konusan IMKON Genel Baskani TOBB Insaat Sektörü Meclis Baskani Tahir Tellioglu, ise "Edirne’den Van’a, 52 dernek, 5 federasyon ile yüz bine yakin meslektaslarinin sorunlarinin tamamina vakif olduklarini belirterek, “Insaat sektöründe ki sorunlar yüzde doksan müsterek sorunlardir. Mali sorunlar, yapisal sorunlar, yapi denetim, santiye sefligi, çimento karteli basta olmak üzere; olusan zamlar, arsa tedarik, konut kredi faizlerine erisim ve finansman sorunu gibi temel basliklarda sorunlarimiz var. Bizim birinci derede kurulus amacimiz müteahhitlik sektöründe yasanan sorunlardir. Ancak kamu yarari statüsünü de konfederasyon olduktan sonra konulara daha genis bakmaya basladik. Çünkü bunlarin birbiriyle baglantili oldugunu gözlemledik. Bu sorunlardan birincisi meslektaslarimizin yasadigi sorunlardir. Ikinci basligimiz ise vatandasin alim gücü, konuta erisim oran ve zorluklaridir. Vatandaslarin da bu noktada ki sorununu da dikkate aliyoruz. Üçüncü bir basligimiz ise kamunun bu noktada ki sorumluluklaridir. Vatandas pahali konuttan dolayi konuta erisemiyorsa, maasinin bir katindan fazla kira ödemek zorunda kaliyorsa ve bu noktada sosyal buhranlar olusuyorsa bu müteahhittin sorunu degildir. Vatandasin Anayasa’nin ilgili maddesine göre vatandasin basini sokacak bir barinma hakki tanimasi, desteklemesi kamunun görevidir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA