Gelecegin Turizm Profesyonelleri Hattusa'yi OKA Ile Kesfetti

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi(OKA), her yil 15-22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Turizm Haftasi’nda Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi ögrencilerine yönelik Hattusa Mesleki Gelisim Gezisi düzenledi.

Gelecegin Turizm Profesyonelleri Hattusa'yi OKA Ile Kesfetti
OKA, Kültür ve Doga Turizmi Ekseninde Sehirlerin Markalasmasi Sonuç Odakli Programi çerçevesinde TR83 Bölgesi’ni olusturan Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde turizm sektörünün gelisimini ve yerel ekonomiye katkisinin arttirilmasini destekliyor. Bu çerçevede Ajans, 2024 yili çalisma programinda yer alan Sosyal Medya Içerik Olusturma Atölyesi ve Egitim Programi kapsaminda OMÜ Turizm Fakültesi ögrencilerine yönelik günübirlik “Hattusa Mesleki Gelisim Gezisi” düzenledi.



Turizm Fakültesi ögrencileri Orta Karadeniz Bölgesi’nin dogal ve kültürel degerlerini dijital platformlarda tanitti

2023 yilina OKA ve OMÜ Turizm Fakültesi ile arasinda bölgenin dogal ve kültürel degerlerinin Wikipedia ve Google Maps gibi dijital platformlarda tanitimi amaciyla yapilan is birligi dogrultusunda, Turizm Fakültesi ögrencileri içerik üreterek ilgili platformlara ekledi. Içerik üreten ögrenciler, mesleki gelisim süreçlerini desteklemek üzere 17 Nisan’da gerçeklestirilen Hattusa Mesleki Gelisim Gezisi’ne katildi.

Gelecegin turizm profesyonelleri olarak is hayatina atilmaya hazirlanan ögrenciler, UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan, bölgenin önemli tarihi degerlerinden Hattusa ile Alacahöyük Ören Yerlerini yerinde inceleyerek ören yerlerinin tanitimina yönelik yeni içerikler üretme firsati yakaladi.

Bölgesel tanitim için yerel is birlikleri gelistiriliyor

Hattusa Mesleki Gelisim Gezisi programina, Bogazkale Kaymakamligi, Bogazkale Belediyesi, Çorum Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Bogazkale Müze Müdürlügü, Puduhepa Girisimi Kadin Kooperatifi, Kavak Yerel Eylem Grubu ayrica Gezsen Amasya, Gezsen Çorum, Gezsen Samsun ve Gezsen Tokat sosyal medya hesaplarinin yöneticileri dâhil oldu. Paydaslar, organizasyon ve saha destegi saglamanin yani sira bilgi ve deneyim paylasiminda bulundu. Ögrenciler, yerelde bir kadin kooperatifi tarafindan el emegi ile üretilen ürünleri, özel kostüm tasarimlarini inceleme ve turizm sektöründeki yansimalarini görme sansi buldu.

OKA, yerel ve ulusal kalkinmada önemli rolü olan ve kültürlerin birbirini tanimasinda vesile olan turizm sektörünün Orta Karadeniz Bölgesinde tüm yönleriyle gelisimi için faaliyetlerine devam edecek.
Kaynak: İHA