Dünyanin Ilk Yapay Zeka Güzellik Yarismasinda 20 Bin Dolarlik Ödül Dagitilacak

Dünyada ilk kez gerçeklestirilen yapay zeka güzellik yarismasinda 3 modele toplam 20 bin dolarlik ödül dagitilacak.

Dünyanin Ilk Yapay Zeka Güzellik Yarismasinda 20 Bin Dolarlik Ödül Dagitilacak
Yapay zeka hayatin tüm alanlarinda karisimiza çikmaya devam ediyor. Yapay zeka ile üretilen karakterler bu kez güzellikleri için yarisacak. Dünya Yapay Zeka Olusturuculari Ödülleri (WAICA), yapay zeka platformu Fanvue is birligi ile dünyanin ilk yapay zeka güzellik yarismasini düzenliyor. Yapay zeka tarafindan olusturulan onlarca kadin model, "Miss AI" unvanini almak için yarisacak. Yarismacilar, güzellikleri, duruslari ile "Dünyayi daha iyi bir yer haline getirmek için tek bir hayalin olsaydi bu ne olurdu?" gibi sorulara verdikleri yanitlarin yani sira teknik alt yapilarina ve takipçi sayilarina göre de degerlendirilecek. Yeteneklerine göre öne çikacak modeller degerlendirilirken yapay zeka araçlarinin uygulanma biçimi ile eller, gözler ve arka planlar gibi görsel ayrintilar puan kazandiracak. Yarismacilarin sosyal medyadaki etkileri de mercek altina alinacak. Modelleri takipçileriyle olan etkilesim sayilari, izleyici büyüme hizi ve sosyal medya hesaplarini kullanma sekilleri öne çikaracak.

Yarismayi birinci olarak tamamlayan yapay zeka modelinin olusturucusu 5 bin dolar nakit ödül, 3 bin dolar degerinde egitim programina erisim hakki kazanacak ve 5 bin ABD dolarinin üzerinde marka tanitim destegi alacak. Ikinci olan yarismaci 500 dolar degerindeki egitime erisim hakki elde edecek, Fanvue’den 2 bin dolarlik promosyon paketi alacak ve 2 bin dolar degerinde marka tanitim destegi kazanacak. Üçüncü olan yarismaci ise 500 dolar degerinde ücretsiz danismanlik, Fanvue platformunda 500 dolarlik promosyon paketi ve bin dolarlik marka tanitim destegi almaya hak kazanacak.

Fanvue kurucu ortagi Will Monanage yaptigi açiklamada, güzellik yarismasinin yapay zekanin Oscar’i olmayi hedefledigini söyledi.

Kaynak: İHA