Denizli'de Belediyenin Ihtiyaç Fazlasi Araçlari Meydanda Sergilendi

Denizli Büyüksehir Belediyesinin ihtiyaç fazlasi 45 adet kiralik araç meydanda sergilendi. Araçlari geri göndererek aylik 1 Milyon 214 bin 962 TL tasarruf saglayacaklarini, personel ve yakit maliyeti ile birlikte bunun kat kat fazlasi tasarruf olacagini belirten Baskan Çavusoglu, “Denizli Büyüksehir Belediyesi artik satafatin olmadigi, gereksiz harcamanin yapilmadigi bir belediye olacak“ dedi.

Denizli'de Belediyenin Ihtiyaç Fazlasi Araçlari Meydanda Sergilendi


Denizli Büyüksehir Belediyesi bir kismi lüks olan ihtiyaç fazlasi 45 adet kiralik aracini 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’nda sergiledi. Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu ve Genel Sekreter Bülent Bozbas, vatandaslarin karsisina çikarak yapilan israfi gözler önüne serdi. Baskan Çavusoglu burada yaptigi açiklamada, 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri öncesinde kamuoyuna, Denizli’de gerçek tasarrufun yapildigi, derman bir belediyecilikle, insanlarin artik satafatin içinde olmadigi, halka hizmet için yola çikan bir belediyecilik yapacaklari sözünü verdiklerini hatirlatti. Baskan Çavusoglu, “Göreve geldigimizden bu yana da bunun altyapisini, temellerini kurmak üzere bir çalisma yürütüyoruz. Istiyoruz ki, Denizli’de halkin ihtiyaçlari, beklentileri dogrultusunda bir belediyecilik yapalim, belediye çalismalari anlaminda artik satafatin disinda insanlarin ihtiyaçlarini çözebilelim, diye yola çiktik. Göreve geldigimizden bu yana da tasarruf tedbirleri uyguluyoruz. Özellikle 11 küsur katrilyon lira borcumuzun oldugu yerde biz istiyoruz ki artik bu belediye tasarruf etmeli” dedi.



“Adim adim tasarruf eylem planlari uyguluyoruz”

Bu anlamda Genel Sekreter Bozbas’in bir çalisma yürüttügünü ifade eden Baskan Çavusoglu, söyle konustu: “Ilk etapta 380 kiralik aracimizdan 45 aracimizi geri gönderiyoruz. Sunu biliyoruz ki bu araçlar olmasa da belediyecilik hizmetlerini verebiliriz. Bu araçlar olmadigi zaman da çalismalarimizi yürütebiliriz. Ama evinde süt içmeyen bir çocugumuz varsa, gelecekle ilgili kaygi duyan bir ailemiz varsa görevimizi yapmamis olacagimizi söylemistik. Bu kaygidan kaynakli da özellikle borç yükünü azaltabilmek açisindan adim adim Denizli’de tasarruf eylem planlari uyguluyoruz. Bu 45 aracimizin içerisinde gördügünüz gibi her marka var. Bu araçlardan elde edecegimiz aylik tasarruf miktari 1 milyon 214 bin 962 TL’dir. Bu sadece araç tasarrufu, bunun yaninda, bu araçlarin tüketecegi yakitlardan edecegimiz tasarruf, personel anlaminda yapmadigimiz maliyetleri de hesapladigimizda kat ve kat bu rakamin üstüne çikan bir tasarrufun birinci adimini baslattik. Denizli Büyüksehir Belediyesi artik satafatin olmadigi, gereksiz harcamanin yapilmadigi bir belediye olacak. Bu anlamda sözlerimizin arkasindayiz.”

“Sözlerimizin arkasindayiz”

Bugüne kadar belediye bütçesinden farkli gerekçelerle milyonlarca liralik ödemelerin yapildigini tespit ettiklerini anlatan Baskan Çavusoglu, “Denizli halkinin her bir kurusunu kim iç ettiyse, kim cebine kattiysa biz bunu kamuoyu ile paylasacagiz. Denizli halkindan bir sey istiyorum. Bizim birçok projemiz vardi. Bu projelerimizi yasama geçirecegimizden kimsenin süphesi olmasin. Ama almis oldugumuz borç yükü, götürmeye çalistigimiz süreç göz önüne alindiginda Denizli halkindan birazcik sabir istiyorum, çok degil birazcik. Söyledigimiz her sözü yasama geçirecegiz. Halkimiz sabir noktasinda birazcik anlayis gösterirse saha kalkmis, huzuru ve mutlulugu içinde barindiran bir Denizli’yi beraber insa edecegiz. Hepinizi saygiyla, sevgiyle selamliyorum” dedi.

Baskan Çavusoglu konusmasini vatandaslarin yogun alkislariyla tamamladi.
Kaynak: İHA