Çocuklar, Bayramlarini Burhaniye'de Doyasiya Kutlayacak

Burhaniye Belediyesi tarafindan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin cosku ile kutlanmasi için çesitli etkinlikler planlandi. 23 Nisan Sali günü ilçede üç farkli noktada “Çocuk Senligi” düzenlenecek.

Çocuklar, Bayramlarini Burhaniye'de Doyasiya Kutlayacak
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armagan ettigi ve demokrasimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 104. Yili Burhaniye’de çocuklara özel etkinliklerle kutlanacak. 20-21 Nisan Satranç Turnuvasi ile baslayacak etkinliklerde Burhaniye’de çocuklar; satrançtan tiyatroya, uçurtma senliginden çesitli gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarini dolu dolu yasayacak.

Etkinlikler dahilinde 20-21 Nisan tarihlerinde Ahmet Akin Kültür Merkezi’nde 8 ve 14 yas arasi çocuklar için satranç turnuvasi düzenlenecek. 23 Nisan günü ise saat 11.00’de 8 Eylül Stadyumu’nda resmi kutlama ile baslayacak program; 13.30’da Iskele Demokrasi Parki’nda devam edecek.

Burhaniye Belediyesi tarafindan tüm etkinliklerin ücretsiz olarak düzenlenecegi Çocuk Senligi dahilinde Iskele Mahallesi Demokrasi Parki’nda çocuklar eglenceye doyacak. Sisme oyun parkuru, belediye kresleri ve gençlik merkezi ögrencilerinin gösterileri, pandomim ve jonglör gösterisi, baloncuk gösterisi, tahta bacak ile mini disco, yüz boyama ve sosis balon gibi eglencelerin yani sira; resim, satranç ve kres çocuklari atölyeleri ile gün boyunca çocuklar açik alanda ücretsiz olarak eglenebilecekler.

23 Nisan günü 16.00’da Ögretmenler Mahallesi Özgürlük Parki’nda yapilacak uçurtma senliginde gökyüzü renklenirken çocuklar aileleriyle birlikte bayrami yasayacaklar.

Zoran Drvenkar’in Çocuk Edebiyati Ödülüne layik görülen eseri “Soguktan Korkmayan Tek Kus” eserinin sahneye uyarlanan kukla tiyatrosu, 23 Nisan aksami saat 20.00’de Reha Yurdakul Salonu’nda çocuklar ile bulusacak.
Kaynak: İHA