CHP Lideri Özel Açiklamasi '(Erdogan'la Planlanan Görüsme) Bu Görüsme Bir Nezaket Ziyareti Degil'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, “Sayin Cumhurbaskani ile yapacagim toplantinin gündemini kendi adima olusturup Sayin Cumhurbaskanindan randevu talep edecegiz. Bu görüsme bir nezaket ziyareti degil. Biz nezaket görüsmesini bayramda telefonda yaptik” dedi.

CHP Meclis Grubu, Grup Baskanvekilligi ve Disiplin Kurulu üyelerini belirlemek için basina kapali toplandi. Grup Baskanvekilligi için Ankara Milletvekili Murat Emir ve Izmir Milletvekili Sevda Erdan Kiliç yaristi. Dört milletvekili belediye baskani oldugu için sandalye sayisi 125’e inen CHP’de grup baskanvekili olmak için salt çogunluk yani 63 milletvekilinin oyu gerekiyordu. Yapilan seçiminin ardindan Murat Emir 66 oy alarak CHP’nin yeni Grup Baskanvekili seçildi. Cumhurbaskani Erdogan ile planlanan görüsme hakkinda da konusan Özel, bunun bir nezaket ziyareti olmadigini, kapsamli bir görüsme geçireceklerini söyledi.



“Murat Emir, Meclis’te büyük bir basari gösteren arkadasimiz”

Seçimin ardindan yen Grup Baskanvekilini tebrik ettikten sonra açiklama yapan Özel, “Afyonkarahisar milletvekilimiz, grup baskan vekilimiz Burcu Köksal’in her 2 Afyonlu’dan birinin oyunu alarak belediye baskani seçilmesinden sonra kendisinden bosalan yer için Cumhuriyet Halk Partisi demokratik bir seçim yasadi. 2 adayimiz vardi, 2 adayimiz arasindan hiçbir ayrim gözetmeksizin bir demokratik yarisi tesvik ettik. Adaylarimizdan bir tanesi birinci turda salt çogunlugu alarak Murat Emir, Meclis’te emegi olan hem hukukçu kimligiyle hem hekim kimligiyle mecliste çok çalisan benim de Grup Baskan Vekili olarak hep en kritik noktalarda verdigim görevlerde büyük bir basari gösteren arkadasimiz Grup Baskanvekilimiz olarak seçildi. Diger adayimiz Sevda arkadasimiz Izmir milletvekilimiz o da tüm arkadaslarimiz kadar bu göreve layik olan bir arkadasimizdi. Bundan sonra da Cumhuriyet Halk Partisi, parti içi demokrasiyi, grup içi demokrasiyi isletmeye devam edecek. Ben grup seçimlerinden sonra geldim. Seçilen arkadasimizi tebrik ettim. Seçim yarisinda bir adim geride kalan arkadasimiza tesekkür ettim. Bundan sonraki süreçte ilgili de kendilerini görevlendirdik” ifadelerini kullandi.

“Bu görüsme bir nezaket ziyareti degil. Biz nezaket görüsmesini bayramda telefonda yaptik”

Cumhurbaskani Erdogan ile planlanan görüsmeye dair konusan Özel, “Söyle bir takvimlendirmemiz var, bugün grubumuzla bir toplanti yaptik. Pazartesi MYK yapmistik, yarin uzun bir MYK’miz daha var. Ögleden sonra Parti Meclisimiz toplanacak. 2 ayda bir toplanan Parti Meclisimizi 2 ayda biliyorsunuz 13 kez topladim ben. Bundan sonra da sik toplanmaya devam edecek. Cumartesi günü Il Baskanlarimiz, Belediye Baskanlarimiz ayri ayri ve birlikte Cumartesi pazar günü çok özel bir çalisma toplantisinda bir araya gelecekler. Yilmaz Büyükersen baskanligindaki heyetin 5 daimi üyesi ilk toplantiya katilacak. Bundan sonrasi içinde çalismaya baslayacagiz. Ve seçim sonuçlarini degerlendirip bundan sonrasiyla ilgili yol haritamizi belirliyoruz ki parti grubumuzdan da bir uzun toplanti daha yapma niyetindeyim. Ondan sonra sayin Cumhurbaskani ile yapacagim toplantinin gündemini kendi adima olusturup Sayin Cumhurbaskanindan randevu talep edecegiz. Bu görüsme bir nezaket ziyareti degil. Biz nezaket görüsmesini bayramda telefonda yaptik. Bu ziyaret Türkiye’nin gelecek dönemiyle ilgili olarak, Türkiye ekonomisinin yüzde 80’ine nüfusunun yüzde 65’ine hizmet veren belediyelerin ve son birlikte girilen seçimin birinci partisinin genel baskaninin son seçimlerin ikinci partisi ama bir önceki seçimlerde cumhurbaskanligi görevine seçilmis olan ve bir partinin Genel Baskani olan Erdogan’la yapacagi bir görüsmedir. Nezaket görüsmesi olsa hizli yapariz ama Erdogan da konusacagimiz konular var diye ifadede bulunmus. Benim de önemli gündemlerim olacak. Bu konuda Parti Meclisimden, MYK’mdan grubundan, belediye baskanlarindan görüs aliyorum ve buna olgunlastirdiktan sonra öyle kisa bir görüsme için degil, belki gündemleri önceden de müzakere ettigimiz uzun ve yapici olmasini ümit ettigim sonuçlar alacagimizi düsündügüm ve bundan sonraki. Türkiye açisindan anlamli olabilecek bir sürece girecegiz, o yüzden o görüsme için önce parti içi kurullarla tüm temaslari tamamlamam gerekiyor. Hatta önceki dönem genel baskanlarimizin her birisinin de son asamada fikirlerini, önerilerini alarak gidecegim” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA