Batman'da Bölgesel Saglik Toplantisi

Batman’da, Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanligina bagli Türkiye Saglik Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) tarafindan düzenlenen bölgesel bilgilendirme toplantisi, 7 ilin hastane yöneticileri ve temsicilerinin katilimiyla gerçeklesti.

Batman'da Bölgesel Saglik Toplantisi
Batman Il Saglik Müdürlügü ev sahipliginde Batman Kültür Merkezinde gerçeklestirilen toplantiya, Bitlis, Bingöl, Sirnak, Elazig, Siirt, Mardin illerinin kamu ve özel hastane yöneticileri ve temsilcileri katildi.

Toplantinin açilis konusmasini Batman Il Saglik Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat yaparken, TÜSKA Baskani Prof. Dr. Figen Çizmeci Senel sunum gerçeklestirdi. Daha sonra TÜSKA birim sorumlulari Dr. Demet Gökmen Kavak, Uzman Canan Cengiz, Dr. Gülsen Koralay, Uzman Doktor Mehmet Emin Çelik sunumlarini gerçeklestirdi. Toplanti sonunda katilimcilara plaket verildi.

Il Saglik Müdürü Uzman Dr. Semih Canpolat, "Bildiginiz üzere saglik bakanliginin saglikta dönüsümün en önemli ayaklarindan biri kalite ve akreditasyon faaliyetlerinin ulusal düzeyde yayginlasmasi ve bu kapsamda TÜSEB gibi TÜSKA gibi kurumlar kurularak hizmet kalitesinin artirilmasi için hem akademik çalisma yapmasi hem de yurdumuzun en ücra kösesine kadar bu faaliyetlerin tasinmasinda önemli bir misyon üstlenmektedir" dedi.

Kurulus amaci saglik bilim ve teknolojileri alaninda ülkeye ve insanliga hizmet etmek oldugunu belirten Canpolat, "Planli ve sürdürülebilir kalkinmaya destek saglamak olan bir Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanliginin Akreditasyon ve Kalite faaliyetleri 2015 yilindan bu yana hizmet vermektedir. Batman ili olarak bakanligimizin bu faaliyetleri kamu ve özel sektörde desteklenmekte olup, saglik turizminde de önemli bir yükü üstlenmektedir" diye konustu.



"Batman’da deger katacak saglik çalismalari yapmaktayiz"

Türkiye Saglik Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsünün; insan odakli olmak, tarafsizlik, güvenilirlik, seffaflik, sürdürülebilirlik, etik ve kültürel degerler ile inançlara saygili olmasi gerektigini belirten Canpolat, saglikta paydas katilimini saglamak ve deger katma ilkeleri dogrultusunda Batman’a saglik hizmetleri yürütülmekte oldugunu ifade etti.

Canpolat, "Bugün burada Bakanligimizin 2024-2028 strateji planinda yer alan saglik hizmetlerinde kalite standartlarini sürekli yükseltecek akreditasyon programlari ve kalite iyilestirme sistemleri gelistirmek ve uygulamak, saglik tesislerinin saglik turizmi konusunda akreditasyonunu tesvik etmek ve kanita dayali saglik politikalari gelistirme hedefi için bir adim atmis bulunmaktayiz. Ilimizde faaliyet gösteren kamu ve özel sektör saglik kurumlari olarak mükemmeliyet merkezi sertifikasyon programlarini uygulamak hem ilimiz özelinde hem de ülkemizde saglik hizmetlerinde kalite çitasini yükseltmeyi hedeflemekteyiz" seklinde konustu.



"Akredite saglik tesis sayisi artirilmali"

Saglikta hizmet sunum kalitesinin ve klinik kalitenin ölçülmesi hakkinda degerlendirmede bulunan Canpolat, "Saglik hizmetlerinde akreditasyon sisteminin gelistirilmesi ile hasta ve çalisan güvenligini de saglanacagindan akreditasyon altyapisi gelistirilerek, akredite olan saglik tesis sayisinin artirilmasi gerekmektedir. Bu çerçevede Batman ili olarak bu faaliyetlerin devami noktasinda üstümüze düsen görevi yerine getirmeyi her zaman hedeflemekte ve uygulamaktayiz" dedi.

Kaynak: İHA