Afrika'dan Gelen Toz Tasinimi Adana'da Etkili Oldu

Suriye’nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye’ye giris yapan toz firtinasi Adana’da etkili oldu.

Afrika'dan Gelen Toz Tasinimi Adana'da Etkili Oldu
Afrika üzerinden Türkiye’ye gelen toz tasinimi vatandaslari olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan toz tasinimi özellikle araçlarin üzerinde kolaylikla fark edildi. Çok sayida araci toz bulutu kaplarken vatandaslar toz tasinimindan kaynakli burun ve bogaz tikanikligi gibi sorunlar yasadiklarina dikkat çekti. Öte yandan uzmanlar, gözlerde aci hissi, nefes darligi, halsizlik ve bas agrisi gibi etkilerinin olabilecegi konusunda vatandaslari uyardi.

"Günes puslu bir biçimde görülüyor"

Toz tasinimindan duydugu rahatsizligi dile getiren vatandaslardan Tugba Gündogdu, "Bu durumdan aslinda hepimiz çok rahatsiziz. Hava kirliligi oldukça fazla burada, hava kirliligi olmasa daha iyi olurdu. Mesela su an günesin canli olarak bize vurmasi gerekirken toz tasinimindan kaynakli olarak günesi de puslu görüyoruz maalesef. Günesi fotograf çekilmek için doyasiya kullanamiyoruz çünkü önünde sürekli tozlar oluyor. Bu durumu yasamamak için de için de hava kirliligini önlemek, doga için çaba sarf etmek gerekiyor" diye konustu.



"Toz tasinimi kaynakli bogaz ve burun tikanikligi yasiyoruz"

Son zamanlarda sikça toz tasinimi kaynakli problemler ile karsilastigini belirten Feray Kiris, "Ülkemizde artik bunu sikça görmeye basladik. Bahar aylarinin gelmesiyle birlikte de bu durumu da çok daha fazla yasamaya basladik. Hava kirliligi olsun, gelen toz tasinimi olsun ülkeyi çok fazla etkiliyor. Bunun sonucunda solunum yollari enfeksiyon kapan insanlar olabiliyor. Saglik açisindan olumsuz bir durum. Tabi ki bu sorunun önüne geçilemez fakat sonuçlarinin en aza indirilmesi için bir seyler yapilabilir diye düsünüyorum. Bogaz tikanikligi, burun tikanikligi gibi sorunlari gelen toz tasinimindan kaynakli olarak yasiyoruz. Su an çok fazla toz tasiniminin oldugu gözle görülebiliyor ve bu durum vatandaslari etkileyebiliyor. Artik bu toz tasinimina alistigimizi düsünüyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA