ABD'den Iranli 16 Kisi Ve 2 Kurulusa Yaptirim

ABD Hazine Bakanligi, Israil’e düzenlenen saldiri nedeniyle Iranli 16 kisi ve 2 kurulusa yaptirim uyguladi.

ABD, 13 Nisan’da Israil’e düzenledigi saldirinin ardindan Iran’a yönelik yeni yaptirimlar açikladi.

ABD Hazine Bakanligi’na bagli Yabanci Varliklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafindan yapilan açiklamada, Iran’in IHA üretimine destek saglayan 16 kisi ve 2 kurulusun yaptirim listesine alindigi ifade edildi. Açiklamada yaptirim listesinde Iran Devrim Muhafizlari Kudüs Gücü’nün IHA üretim kolu Kimia Part Sivan Company (KIPAS) ile Iran’in en büyük çelik üreticilerinden biri olan Khuzestan Steel Company’nin de yer aldigi belirtildi.

Ingiltere de Iran’a yaptirim uyguladi

Es zamanli olarak Ingiltere’nin de Iran’a yaptirim uyguladigi aktarilan açiklamada, Ingiltere’nin Iran’in IHA ve balistik füze endüstrilerinde yer alan çesitli askeri kuruluslari, bireyleri ve tüzel kisilikleri hedef aldigi ifade edildi.

ABD Hazine Bakani Yellen’den Iran’a yeni yaptirimlar uygulanabilecegi sinyali

ABD Hazine Bakani Janet Yellen yaptigi açiklamada, "Bugün, Ingiltere ile koordinasyon içinde ortaklarimiz ve müttefiklerimizle istisare halinde Iran’in Israil’e yönelik benzeri görülmemis saldirisina yanit vermek üzere hizli ve kararli adimlar atiyoruz. Iran’in IHA programi ve rejimin terörizmi desteklemek için elde ettigi gelir de dahil olmak üzere kötü niyetli faaliyetlerini azaltmak ve sekteye ugratmak için Hazine’nin ekonomik araçlarini kullaniyoruz" dedi.

ABD’nin ilerleyen günlerde Iran’a karsi yeni yaptirimlar uygulayacagi sinyalini veren Yellen, “Son üç yilda Iran’in terör faaliyetleri, insan haklari ihlalleri ve Hamas, Husiler, Hizbullah ve Irakli milis gruplarin finansmaniyla baglantili 600’den fazla kisi ve kurulusu hedef aldik. Eylemlerimiz Iran’in istikrari bozucu davranislarini sürdürmesini her seferinde daha zor ve daha maliyetli hale getirmektedir” dedi.

Kaynak: İHA