3 Dönem Kuralina Uydu Muhtarligi Esinden Devraldi

Karabük’ün Ovacik ilçesinde yasayan Kezban Sahin(64) tek aday olarak katildigi seçimde 3 dönemdir muhtarlik yapan esinden görevi devraldi.

3 Dönem Kuralina Uydu Muhtarligi Esinden Devraldi
Ilçeye bagli Yiginot Köyünde yasayan ve 2009 yilindan itibaren muhtarlik yapan Nazim Sahin (68) 31Mart Mahalli Idareler Seçiminde aday olmayinca yerine esi Kezban Sahin (64) aday oldu.

Tek aday olarak seçime katilan Sahin, 17 seçmenin bulundugu köyde oylarin hepsini alarak yeni muhtar seçildi.

Sahin, mazbatasini alarak, 15 yildir azaligini yaptigi esinden görevi alip köyün eksikliklerini gidermek için çalismalara basladi.



"Esim 15 senedir muhtardi, 3. döneme takildi"

Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan Kezban Sahin, “Bu dönem muhtar oldum. Esim 15 senedir muhtardi. Üçüncü döneme takildi. Artik benim muhtar. Insallah elimden geldigince birseyler yapacagiz” dedi.

Esinin 3 dönemdir muhtarlik yaptigi sirada bütün islerin ilerleyisini ögrendigini belirten Sahin, “Çünkü azasi olarak hep yanindaydim. Bundan sonra görevi ben devraldim. Insallah artik o benim yanimda olacak” diye konustu.

Muhtar adayi oldugunda köylülerin kendisini destekledigini ve haberi aldiklarinda memnuniyet duyduklarini aktaran Sahin, “Köyümüzde 17 nüfusum var. Iste yeni yeni evler yapiliyor, konteynerler konuldu. Iki tane daha gelecek insallah. Bu emekli oldular iste. Yavas yavas ilerliyor köyümüz” ifadelerini kullandi.

Köyde emeklilerin yasadigini ve kendilerine yetecek kadar bahçe isleriyle ugrastiklarini anlatan Sahin, köyün su, yol ve köy konaginda yasanan sikintilarini gidermek için çalisma yapacaklarini söyledi.



15 yillik muhtarlik görevinin ardindan köylülerle aldiklari karar dogrultusunda esinin muhtar adayi oldugunu anlatan Nazim Sahin ise, esinin destekçisi olmaya devam edecegini kaydetti.

Kaynak: İHA