2 Bin 827 Eserin Yer Aldigi Bienalde 'Baris' Vurgusu

Ankara’da 9 ülkeden 2 bin 827 eserin yer aldigi ’Baris için Küçük Bir Sey Yap: Hibrit Iyi Niyet Performans Bienali’nde "baris" vurgusu yapildi.

2 Bin 827 Eserin Yer Aldigi Bienalde 'Baris' Vurgusu
Dünyadaki savaslara dikkat çekerek uluslararasi katilimcilar arasinda iyi niyet diyalogu olusturmayi ve barisin tesisi için toplu çagri yapmayi amaçlayan ‘Baris için Küçük Bir Sey Yap: Hibrit Iyi Niyet Performans Bienali’nin açilisi, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin sanat galerisinde gerçeklestirildi.

Açilista her yastan amatör ve profesyonel sanatçilara ait fotograf, resim, heykel ve farkli sanat dallarina ait eserler sunuldu. Sanat ve Tasarim Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Ruhi Konak’in küratörlügünü ve tasarimini yaptigi bienal, 180 koordinatörün yürütücülügünde ve gönüllü sanatçilarin katilimiyla gerçeklestirildi.

Sanat alani ve malzeme türüne iliskin sinirlama getirilmeyen bienalde plastik sanatlar, görsel sanatlar, edebiyat, müzik, sahne sanatlari, isitsel sanatlar, dijital sanat, el sanatlari, mimarlik, tasarim sanat alanlarinda farkli eserler, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi sanat galerileri, internet sitesi ile sosyal medyada sergilenecek ve dinleyicilere sunulacak. Bienale Türkiye’nin de arasinda bulundugu Meksika, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Kirgizistan, Iran, Italya, Ingiltere’den 2 bin 827 eser bagisi yapildi.

“Bir grup eserimiz özellikle Filistin baslikli”

Iyi niyet olusturma fikrinden yola çikarak bienale eser gönderecek sanatçilara sinir getirmek istemediklerini dile getiren Ögretim Üyesi Prof. Ruhi Konak, “Sanat malzemesi enstrümani ya da sanat dalinda eser verilebilecegini, herhangi bir yas siniri, meslek siniri, herhangi bir din, dil, irk siniri olmaksizin herkesin eseri gönderebilecegini kararlastirdik ve o yönde eserler kabul ettik. Bu baglamda 5 yasindan 70 yasina kadar amatöründen profesyoneline toplam söyledigim gibi 3 bine yakin eseri bir araya getirdik. Bir grup eserimiz özellikle Filistin baslikli. Bizim öncelikli amacimiz baris vurgusu yapmak oldugu için kime baris, neye baris, nasil baris sorularina cevap vermeden sadece ne olursa olsun baris olsun mottosuyla yola çiktigimiz için bütün eserler bizim için degerli. Projeye basladigimiz zaman baris için ne yapabiliriz sorusunu sorduk. O arada da Ukrayna olaylari devam ediyordu ve Filistin’de olaylar baslamisti. Ne yapabiliriz diye düsündük. Bunu yaparken sordugumuz sorulara cevap suydu; baris için savasmaya degil, baris için iyi olmaya ihtiyaç oldugu fikrine vardik. Onun için de iyi olmak için de iyi niyetli olmak gerektigi fikrine vardik. Bunun için baris olabilmesi için bizim öncelikle savasa degil, önce iyilige ve iyi niyetlilige ihtiyacimiz var” dedi.

Bienal, 30 Nisan’a kadar ziyaretçilere açik olacak.
Kaynak: İHA