TÜBITAK Baskani'ndan Ögrencilere Müjde

Bahçesehir Üniversitesince düzenlenen uluslararasi yapay zeka zirvesine katilan TÜBITAK Baskani Hasan Mandal, “Girisim fikri olan arkadaslarimizin bizlere daha kolay ulasmasi, fon bulma, proje hazirlama gibi basliklarda TÜBITAK odakli katki vermeye yönelik bir arayüz çözümümüz var. Bu anlamda kullanicilarimiza bu hafta sonu açmayi planliyoruz” dedi.

TÜBITAK Baskani'ndan Ögrencilere Müjde
TÜBITAK Baskani Hasan Mandal, Istanbul Kemerburgaz’daki BAU Future Campus’te düzenlenen Future AI Summit 24’in ikinci günündeki oturuma katildi.

Türkiye ve insanligin gelecegi olan gençlerin ve katilimcilarin heyecanini gördügünü belirten Mandal, “Gençler yapay zeka odakli ve bugünün daha da önemlisi gelecegin sorunlarina çözüm bulmaya çalisiyorlar. O yüzden hepsini tebrik ediyorum. Ülkemiz için en önemli gücümüz ve insan kaynagimiz. Önemli bir kismin arkasinda hep bir sekilde, TÜBITAK’la bulusma noktasi var. Bizim bireysel genç girisimci programimizla kurulmus ve ilerliyorlar. Bir kismi yatirim almis, bir kismi yatirim turunun ikinci, üçüncü açmasindalar. Bir kismi yurt içinde, bir kismi da yurt disinda. Girisim fikri olan arkadaslarimiza daha kolay ulasilabilir olmak için TÜBITAK odakli, fon bulma noktasinda, projesini hazirlayabilmesi ve fikir olusturabilme noktasinda katki vermeye yönelik bir arayüz çözümümüz var. Daha da büyüyecegini düsünüyorum ama en azindan bu anlamda kullanicilarimizi bu hafta sonu açmayi planliyoruz” açiklamasi yapti.

Arayüz olusturup çözüm ortagi olunacak

Girisimci gençlerin daha hizli ilerlemeleri ve ögrenmelerine, ayrica iyi bir proje hazirlayabilmelerine katki saglayacaklarini söyleyen Mandal, “TÜBITAK’in, TEYDEB’in sanayi destek programlari, Türkçe dil modeli üzerine gelistirilmis. Türkçe dil modeli üzerine gelistirme yaptigimizi geçen hafta duyurmustuk. Bunun uygulama noktalarindan bir tanesini en azindan kendi sistemimizde, TÜBITAK’in sanayi ve girisimci destek programlarinda bulusturmaya çalisacagiz. Dikkatli, temkinli ilerlemeye çalisiyoruz. Bazen asiri bir beklenti olusturabiliyorsunuz. Biz, girisimcilerimizi taniyoruz. Onlarin ihtiyacinin nerelerde olacagini düsünüyoruz. Elimizde ne kadar kendi veri tabanimizdaki bilgi varsa o bilgilerden olusturulmus ve çözüm olusma noktasinda bir kaynak olusturacagiz. Bir arayüz olusturacagiz ve çözüm ortagi olacagiz” ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin ve insanligin ihtiyaçlarina çözüm için en önemli araçlardan birisini yapay zeka olarak gördüklerini vurgulayan Mandal, söyle konustu:

“TÜBITAK’in bilgi üretme, teknoloji gelistirme ve ürün gelistirme noktasindaki arayüzlerimiz çesitli destek programlarimiz vasitasiyla sunuluyor. Bunlari daha da çesitlendirmeye ve kiymetlendirmeye devam edecegiz. Özellikle de yapay zeka odakli baktigimiz zaman bizim program koduyla ifade ettigimiz 1711 yapay zeka ekosistem çagrimiz tam bu amaca yöneliktir. Bir tarafta ihtiyaç makami var, ihtiyaç noktasi var. Büyük bir firma veya KOBI olabilir diye düsünüyoruz. Hem elindeki veriyi kiymetlendirilecek sekilde kullandirmaya yönelik olacak hem de buna çözüm olusturma noktasinda üniversite daha derin teknolojiler ile derinlemesine çalisabilecek.”

Hasan Mandal, Yapay Zeka Zirvesi’ndeki konusmasinin ardindan teknoloji firmalarinin stantlarini ziyaret etti, katilimcilar ve ögrencilerle görüstü.
Kaynak: İHA