Taksim'de Ticari Taksi Denetimi Yapildi

Taksim Meydani’nda Istanbul Il Emniyet Müdürlügüne bagli trafik polisleri tarafindan ticari taksilere yönelik denetim yapildi. Yapilan denetimde 5 taksi baglanirken toplam 38 bin 634 TL para cezasi kesildi.

Taksim'de Ticari Taksi Denetimi Yapildi
Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü’ne bagli trafik polisleri tarafindan Taksim Meydani’nda taksicilere yönelik denetim yapildi. Denetimde araçlar durdurularak taksi soförlerinin belgelerini inceleyen ekipler, soförlerin emniyet kemeri takip takmadiklarina, taksimetre açip açmadiklarina, yolcu seçip seçmediklerine yönelik kontroller yapti.

Ticari taksilere ceza yagdi

Yapilan denetimlerde üç taksi soförüne belediye ruhsatlari olmadigi için 6 bin 439’ar TL, bir taksi soförüne kaydi olmadigi için 6 bin 439 TL, bir taksiciye fazla ücret aldigi için 6 bin 439 TL ve servis minibüsünün ruhsati belediyeye kayitli olmadigi için 6 bin 439 TL olmak üzere toplam 38.634 TL para cezasi kesildi. Belediye ruhsatlari olmaya üç taksi, fazla ücret alan bir taksi, kayitsiz sürücüsü olan bir taksi ve ruhsati belediyeye kayitli olmayan minibüs araci çekilip otoparka götürüldü.
Kaynak: İHA