Kafkametler'in Kayip 7 Mürettebatini Arama Çalismalari 150 Gündür Sürüyor

Zonguldak’in Eregli ilçesinde geçen yil 19 Kasim’da batan kuru yük gemisi Kafkametler’in kayip 7 mürettebatini arama çalismalari sürüyor.

Kafkametler'in Kayip 7 Mürettebatini Arama Çalismalari 150 Gündür Sürüyor
Karadeniz Eregli ilçesinde geçen yil 19 Kasim günü firtina sebebiyle askeri mendirege çarpan Türk bayrakli yük gemisi Kafkametler, çarptiktan bir süre sonra batti. Geminin 12 mürettebatindan 5’inin cansiz bedenine ulasildi.

Geminin kayip olan kaptani Cemal Turan, 3’üncü Kaptan Berke Çamurtas, Basmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Usta Gemici Satilmis Uslu, Gemici Mustafa Nacar ve Yagci Ömer Hebip’in bulunmasi için çalismalar 150. günde de devam ediyor.

Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü, Sahil Güvenlik ve diger kurumlar denizden arama çalismalarini sürdürdü. Denizcilik Genel Müdürlügü koordinesinde batik geminin enkazini kaldirma çalismalari özel bir sirket tarafindan sürdürülüyor. Bölgeye ayrica vinçli platform da kuruldu.

Vinç yardimiyla enkazin kaldirilma çalismalari devam ediyor. Öte yandan, ayni tarihte ikiye bölünerek sahile sürüklenen Kamerun Bayrakli Pallada isimli geminin söküm çalismalarinda da sona gelindi.
Kaynak: İHA