Hizli Tren Ile Adana-Mersin Arasi Ulasim 25 Dakikaya Düsecek

’İçel-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartli Demiryolu Hatti Projesi’ çerçevesinde yaklasik 2 yil sürecek olan çalismalarin tamamlanmasinin ardindan, 1 saat olan Adana-İçel arasi 25 dakikaya düsecek.

Hizli Tren Ile Adana-Mersin Arasi Ulasim 25 Dakikaya Düsecek
Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan ’İçel-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hizli Tren Hatti’ çalismasi baslatildi. Saha incelemelerinin ardindan geçtigimiz yillarda baslanan proje çerçevesinde İçel ile Gaziantep arasindaki 6 saat 23 dakikalik seyahat süresinin 2 saat 15 dakikaya düsürecegi, saatte 200 kilometre tasarim hiziyla, bu hatta yilda ortalama 6,4 milyon yolcu ve yaklasik 100 milyon ton yük tasimasi hedeflendigi bildirildi.

361 kilometre olan mevcut yolun 312,5 kilometreye düsürülecegi hat kapsaminda, 287 kilometrelik katener sistemi, 2 gar, 19 istasyon, 86 karayolu üst geçidi, 32 demiryolu köprüsü ve 17 adet tünel insa edilecegi ögrenildi. Bu çalismalar çerçevesinde ise Adana-İçel arasi 1 saat olan yolculuk süresinin 25 dakikaya kadar düsecegi ögrenildi. Devlet Demir Yollari 6. Bölge Müdürlügü hizli tren çalismalari nedeniyle 22 Nisan’dan itibaren 2 yil süreyle tren seferlerin durdurulacagini açikladi.



"Sonuçta hizli tren yapilacak, o da bizim için iyi olacak"

Tren seferleri iki yil duracagi için kimi vatandaslar bu durumu olumlu karsilarken, kimi vatandaslar ise sürenin çok uzun olugunu söyledi.

İçel’den Adana’ya seyahat eden vatandaslardan Diyab Aslan, "Bugün İçel’den Adana’ya geldim. Iki yil süreyle olmasi biraz kötü. Ancak sonuçta hizli tren yapilacak. O da bizim için iyi olacak. Bu süreçte insanlar karayolunu tercih edecek mecburen. Insanlar biraz zorlanacak ama sonuçta bir hizmet yapiliyor, sabretmemiz lazim" dedi.

Yeni hizli tren hatti çalismalarinin tamamlanmasi için iki yillik sürenin ideal oldugunu düsündügünü ifade eden Berat Öztürk ise, "Iki yil bence hizli trene geçis için ideal bir süre. Ilk defa geldim buraya. Insanlar için zorlugu ise otobüs veya baska yollara yönelebilirler. Tabii ki çalisan insanlar için bu durum insanlarin islerini zorlastiracaktir" seklinde konustu.



"Mecburen katlanacagiz"

İçel-Adana demiryolu hattini seyahat amaciyla sik olarak kullanan vatandaslar için iki yillik sürenin uzun bir süre olacagini belirten Ibrahim Ökten ise, "Ne yapacaksin, baska çare yok. Mecburen katlanacagiz. Herkes katlanacak ancak o zaman dolmuslar milleti soyacaklar. Tren 80 TL ancak dolmusla ulasimda dolmuslar en az 100 TL aliyor. O zaman belki 150 TL yaparlar. Devletimiz konunun üzerinde dursa, fiyat artisinin önüne geçerse iyi olur. Ben İçel’deydim burada hastam vardi, ameliyat oldu geri dönüyorum. Tren olmazsa mecburen dolmus ile gidecegiz, baska çare yok" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA