Havalarin Isinmasiyla Melikgazi Belediyesi Ilaçlama Çalismalarina Basladi

Melikgazi’ye yakisir hizmetler saglayarak vatandaslarin yasam kalitesini yükseltmek için büyük bir gayretle çalisan Melikgazi Belediyesi, insan ve çevre sagligini tehdit eden larva, sivrisinek ve haserelere karsi ilçenin dört bir yaninda ilaçlama çalismalari gerçeklestiriyor.

Havalarin Isinmasiyla Melikgazi Belediyesi Ilaçlama Çalismalarina Basladi
Havalarin isinmasiyla birlikte sagligi olumsuz yönde etkileyen canlilarin üremesinin önüne geçmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri tarafindan yapilan ilaçlama çalismalari titizlikle yürütülüyor.

Ilaçlamalar yil boyunca periyodik araliklarla yapiliyor

Yesil alanlarla yogun ilaçlama faaliyetleri sürdürerek Melikgazililerin saglikli ve rahat bir yaz geçirmelerini saglamayi amaçladiklarini belirten Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu, “ Vatandaslarimiz tarafindan yogun olarak kullanilan alanlari steril hale getirmek ve özellikle yaz aylari baslangicinda artan larva, sivrisinek ve haserelerin üremesine karsi önlem almak için ekip arkadaslarimiz yogun bir sekilde ilaçlama çalismalarini sürdürüyor. Belediyemiz tarafindan belirli periyodlarla gerçeklestirdigimiz ilaçlama çalismalarimiz her yil oldugu gibi bu yil da yogun sekilde devam ediyor. Melikgazi genelinde yaptigimiz ilaçlama çalismalari ile zararli canlilarin tasidiklari bakterilerin sebep olabilecegi sitma, tifüs gibi olasi hastaliklarin önüne geçmeyi amaçliyoruz. Vatandaslarimiz tarafindan yogun olarak kullanilan noktalarin yani sira foseptik, rögar, çöp konteynerleri, mazgallar gibi zararli canlilarin üremesine sebep olan alanlarda ilaçlama yapiyoruz. Çalismalarimiz esnasinda ekolojik sisteme zarar vermeyen, biyolojik dengeyle uyumlu ilaçlar ve son teknoloji alet ve araçlarimizla etkin hizmet sagliyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak vatandaslarimizin sagligi için gereken her türlü tedbiri aliyoruz. Bu konuda vatandaslarimiza da büyük görev düsüyor. Zararli canlilarin olumsuz etkilerini önlemek için çöplerin agzinin açik sekilde birakilmamasi, yiyecek ve içeceklerin açikta birakilmamasina dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

Ilaçlama çalismalarinin periyodik araliklarla yil boyunca sürecegini belirten Baskan Palancioglu, yaptiklari bilinçli mücadele ile çevre ve toplum sagligina yönelik koruyucu önlemlerin devam edecegini söyledi.

Kaynak: İHA