Çocuk Hak'li Çalistayi'nda Çocuk Haklarinin Evrenselligi Vurgulandi

Uluslararasi Kadinlar Dayanisma Dernegi (UKDD) ile birlikte Prof. Dr. Asiye Nuhoglu önderliginde “Çocuk Hakli Çalistayi” Liv Hospital’de düzenlendi.

Çocuk Hak'li Çalistayi'nda Çocuk Haklarinin Evrenselligi Vurgulandi
Çocuk Hakli Çalistayi’nda çocuk haklarinin evrenselligine dikkat çekildi. “Çocuklar Hakli Çalistayi” özelinde yapilan toplantida, çalistayin çiktilari degerlendirildi. Her çocugun yasam hakki ve saglikli bir sekilde büyümesi için korunmaya ihtiyaci oldugunun alti çizildi. Programin açilis konusmasini Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri Istiroti yapti. Ardindan söz alan UKDD Baskani Pedagog Sima Sunder çalistay hakkinda bilgi paylasti.

Çocuk haklari süreçlerinin masaya yatirildigi toplantida konusan Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu da çocuk haklarinin önemini vurguladi. Çalistaya Toplum Gönüllüsü Monik Ipekel ve Çocuk Nöroloji Uzmani Prof. Dr. Kalbiye Aylaz, Avukat Nazan Moroglu, Eski Istanbul Milli Egitim Müdürü Ömer Balibey ve birçok önemli isim destek verdi. Çalistayda konusma yapan Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu “Makam ya da sifatlarin hiçbirinin bir anlami yok, önemli olan çocugunuzu düzgün yetistirecek ortamlari hazirlayarak, toplumsal olarak gelecegimizi garanti altina almaktir. Bunu da toplumda ayristirici olarak degil ancak birlestirici olarak olusturdugumuz sinerji ile yapabiliriz. Bizim yetiskinler olarak ‘Çocuklarin haklarini gelistirme hakkimiz’ var. Bunu hiçbir zaman unutmamaliyiz” dedi.

Liv Hospital Çocuk Nefrolojisi ve Romatolojisi Uzmani Prof. Dr. Ozan Özkaya, Liv Hospital Çocuk Gögüs Hastaliklari Uzmani Prof. Dr. Erkan Çakir ve Neonatoloji Uzmani Prof. Dr. Asiye Nuhoglu toplantida çocuk sagligi ve gelisimi konusunda önemli noktalara degindi.

Çocuk Nörolojisi Uzmani Prof. Dr. Gülsen Köse’nin de katildigi toplantiya Liv Hospital hekimleri de destek verdi. Çocuklarin saglik haklariyla ilgili konusan Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri Istiroti de “Çocuk sagligi toplumsal anlamda yükselmesi gereken en önemli hedeflerimizden. Saglikli bir toplumun temellerinin çocuklarimizla atildigini hepimiz biliyoruz. Bu baglamda da bizler Liv Hospital olarak üzerimize düsen görevi yerine getirme konusunda çalismalar yapiyoruz. Her zaman bir hastaneden fazlasiyiz mottusuyla yolculugumuza devam ettik ve ediyoruz. Bu yolculugumuzda çocuklar bizim için çok kiymetli. Alaninda uzman hekimlerimizle, çocuk yan dallarimizla her zaman saglikta öncü olduk” diye konustu.

Çocuk haklarini gündeme tasidiklari programlar hakkinda bilgi veren Neonatoloji Uzmani Prof. Dr. Asiye Nuhoglu da ‘‘Bir ülkenin gelecegi çocuklardir. Çocuklarimiz ülkemizin gelecegini temsil etmektedir. Özellikle dünyada çocuk haklari konusunda ilk önemli adim 1924’te Cenevre Beyannamesi ile Mustafa Kemal Atatürk tarafindan atilmistir. Bu yil birçok etkinlik yapildi. Etkinliklerimize devam ediyoruz. Bu etkinliklerin ilkini Çukurova Kadirli’de yaptik. Ilk önce 4 okulda daha sonra 8 ve 16 olmak üzere katlanarak etkinliklerimizi artirdik. Oradaki programimiz Adana bölgesinde yogunlasacak. Daha sonra 2 sene içerisinde Türkiye’de Istanbul dahil birçok sehirde bu etkinliklerimizi yayginlastiracagiz. 2029 yili için uluslararasi adim atilarak 14 ülke ile görüsmeler yapilmistir. 1999 yilinda Istanbul’da ilk çocuk kurultayi gerçeklesmisti’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA