Cinayete Kurban Giden Yabanci Uyruklu Sahsin Cenazesi Ülkesine Gönderildi

Karaman’da tarim isçisi olarak çalisan Afganistan uyruklu 2 sahis arasinda çikan biçakli kavgada hayatini kaybeden Mümin Jura’nin cenazesi ülkesine gönderildi. Jandarma tarafindan kaçtigi Konya’nin Çumra ilçesine bagli Okçu Mahallesi’nde yakalanan katil zanlisi ise çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Cinayete Kurban Giden Yabanci Uyruklu Sahsin Cenazesi Ülkesine Gönderildi
Olay, 4 gün önce aksam saatlerinde Karaman’in Kazimkarabekir ilçesi Emsal Hayat Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tarim isçisi olarak çalistiklari ögrenilen Afganistan uyruklu T.T. (25) ile Mümin Jura (25) alacak verecek meselesi yüzünde tartismaya basladi.

Kavgaya dönüsen olayda T.T. belinden çikardigi biçakla Mümin Jura’yi vücudunun çesitli yerlerinden biçakladiktan sonra olay yerinden kaçti. Mümin Jura ise olay yerinde hayatini kaybetti.

“Cenazesi ülkesine gönderildi”

Cinayete kurban giden Mümin Jura’nin cenazesi olay yerinde yapilan incelemelerin ardindan Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesi morguna kaldirildi. Burada tamamlanan otopsi islemlerinin ardindan Jura’nin cenazesi ülkesine gönderilmek üzere Ankara Büyüksehir Belediyesine ait cenaze araciyla Ankara’ya gönderildi. Olaydan sonra kaçan katil zanlisi T.T ise jandarma ekiplerinin takibi sonucu Konya’nin Çumra ilçesine bagli Okçu Mahallesi’nde yakalandi. Il Jandarma Komutanligindaki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen T.T. çikarildigi mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapali Cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA