Bitlis'te 'Gastronomi Festivali Ve Yemek Yarismasi' Düzenlendi

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen “MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarismasi”nda Bingöl Karsiyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.

Bitlis'te 'Gastronomi Festivali Ve Yemek Yarismasi' Düzenlendi
Türk mutfaginin zengin lezzetlerini koruma ve tanitma misyonuyla mesleki ve teknik ortaögretim kurumlarinda yiyecek ve içecek hizmetleri alaninda ögrenim görmekte olan ögrenciler arasinda düzenlenen "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarismasi", Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapildi. Bingöl, Mus, Bitlis’in Tatvan ve Ahlat ilçelerinden 12’si yarismaci ögrenci, 4’ü danisman hoca olmak üzere toplam 16 kisinin katildigi yarismada Bingöl Karsiyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.

Yöresel yemeklerin tanitilmasi ve ögrencilerin meslek liselerinde ögrenmis oldugu egitimleri uygulamali olarak göstermeleri amaçlanan yarismada 12 ögrencinin yaristigini söyleyen Bitlis Il Milli Egitim Sube Müdürü Ismail Kenanoglu, “Milli Egitim Bakanligimizin Turizm Haftasi etkinlikleri çerçevesinde düzenledigi ‘Gastronomi Festivali’, Bitlis Il Milli Egitim Müdürlügümüze bagli Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapilmaktadir. Bu yarismaya Bingöl, Mus, Tatvan ve Ahlat ilçelerimizden 4 okul katilmaktadir. Su an jüri üyelerimiz degerlendirmeleri yapiyor. Jüri üyelerimizin degerlendirmesi sonucunda dereceye giren okullara ve ögrencilere katilim belgeleri, derece belgeleri ve çesitli ödüller verilecektir. Her grubumuzda 3 yarismaci ögrenci olmak üzere toplamda 12 yarismaci ögrencimiz ve 4 danisman hocamiz vardir. Jüri üyelerimiz Malatya Turgut Özal Üniversitesi Gastronomi Bölümü hocalarindan olusmaktadir. Bu yarismada yöresel yemekler ögrencilerimiz tarafindan yapilmaktadir. Dereceye giren ögrencilerimiz daha sonra Istanbul’da düzenlenecek olan Türkiye finaline katilacak” dedi.

Yarismaya ev sahipligi yaptiklari için memnun olduklarini söyleyen Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ilhan Kara ise, “Milli Egitim Bakanligimiz tarafindan bölgeler arasinda yapilan ‘Gastronomi Festivali ve Yemekleri Yarismasi’na Bingöl, Mus, Bitlis ve ilçeleri dâhil 4 grup katildi.

Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi misafirliginde gerçeklestirilen bu yarismada birinci gelen ögrencilerimiz Istanbul’daki Türkiye finaline katilacaktir. Bu konuda emegi geçenlere tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA