Bahara Isiltili Bir Cilt Ile Girin

Rüzgâr ve soguk havaya maruz kalmak cilt kuruluguna yol açarak daha mat bir görünüme sebep oldugunu ifade eden Dermatoloji Uzmani. Dr. Gülbiye Güler, bahar ve yaz mevsimi öncesi alinacak basit ama etkili yöntemlerle isil isil bir cilde kavusmanin mümkün oldugunu söyledi.

Bahara Isiltili Bir Cilt Ile Girin
Kapali ortamdaki isiticilarin ortami kurutmasi sonucunda ciltte kuruma ve kirisikliklarda artis meydana geldigine dikkat çeken Medicana Bursa Hastanesi Dermatoloji Uzmani. Dr. Gülbiye Güler, kis mevsiminin cilt üzerindeki olumsuz etkilerinden korunarak isiltili bir cilde sahip olmanin yollarini siraladi. Dr. Gülbiye Güler,"Bahara girerken isiltili bir cilt için, cilt temizligi çok önemlidir. Bunun için çesitli peelingler ve cilt bakimlariyla cilt ölü dokulardan ve yabanci maddelerden arindirilmalidir. Bu islemler cildin yapisina göre yapilmalidir. Temizlenen cilt siyah noktalardan arindirilir ve böylece daha isiltili olur. Kis boyunca kuruyan cildin nemlendirilmesi gerekmektedir. Nemlendiriciler cildin tipine uygun olarak paraben, alkol gibi içerikler içermemeli, komedojenik olmamalidir. Nemlendiriciler kuru ciltlerde özellikle yenileyici, onarici, su tutucu özelligi olan kollajen, aminoasitler, keratin ve hyalüronik asit içeren ürünler içermelidir. Bol antioksidan maddeler ile A,B,C ve E vitaminlerini içeren sebze ve meyveler ile beslenerek cildimizin onarilmasi ve tazelenmesini saglariz. Ayrica omega-3 içeren balik ve ceviz tüketerek cildimizin daha parlak görünmesini saglariz. Cildi matlastiran ve kirisikliklar ile lekelenmeler yapan sigara, alkol ve kafeinden uzak durmali, günde 2 fincan yesil çay tüketilmelidir" dedi.

Cildin daha parlak görünmesi için günde 10-12 bardak kadar su içilmesinin önemli oldugunu belirten Güler, "Kan dolasimini arttirmak ve böylece cilde isilti kazandirmak için günde 40-45 dakika açik havada yürüyüs yapilmalidir. Yorgunluk, uykusuzluk ve stres ciltte mat, soluk ve sis bir görünüme sebep oldugundan iyi ve kaliteli uyumali, yüzde uyku çizgilerinin olusmamasi için sirt üstü yatmalidir. Stresten uzak durmalidir. Bahar aylarinda günesin kendini göstermesi ile birlikte hepimiz açik havaya çikariz, ancak ciltte günesin zararli etkileri olan lekelenme, kirisikliklar ve cilt kanserlerinden korunmak için evden çikmadan en az 20 dakika önce günes gören bölgelerimize cilt tiplerine uygun günes koruyucu faktörlü kremlerden sürmelidir. Kisisel bakim ürünleri disinda bahar aylarinda dermatologunuzdan destek bakim alinabilir. Vitamin karisimlarindan olusan mezoterapi, kendi kaninizdan hazirlanan PRP cilde nem veren ve kirisikliklari azaltan hyalüronik asit enjeksiyonlari ile isiltili bir cilde sahip olabilirsiniz" diye konustu.

Kaynak: İHA