Av Yasaginin Baslamasiyla Balik Çesitliligi Azalacak, Fiyatlar Ayni Kalacak

Denizlerde av yasaginin baslamasiyla balik çesitliliginin azalacagi, ancak mevcut baliklarda fiyatlarin ayni kalacagi bildirildi.

Av Yasaginin Baslamasiyla Balik Çesitliligi Azalacak, Fiyatlar Ayni Kalacak
İçel Balikçilar Dernegi Baskani Adnan Polat, 15 Nisan itibariyla av yasaginin basladigini belirterek, Akdeniz’de bu yasagin 15 Eylül’e kadar devam edecegini söyledi.

Av yasaginin baslamasina ragmen uluslararasi sularda 12 milden sonra avlanmanin serbest oldugunu belirten Polat, "Su an teknelerimiz, trollerimiz çalisiyor. Oradan da taze baliklarimiz geliyor. Fakat 35-40 olan balik çesitliligimiz 10-15’e düsecek. Ama günlük ve taze baliklarimiz mevcut" dedi.



"Her bütçeye uygun balik var"

Akdeniz’in balik çesitliliginin diger denizlere göre daha çok oldugunu ifade eden Polat, sardalyanin yilin 12 ayi tüketildigini kaydetti.

Omega-3 açisindan zengin olan sardalyayi satmaya devam edeceklerini vurgulayan Polat, "Fiyatlar da gayet uygun. Su an sardalya fiyatlarimiz 60-70 lira arasinda, bazen 50 liraya kadar veriyoruz. Çok uygun fiyata, her bütçeye uygun balik var. Çipura, levregimiz var, kefalimiz var. 70-80 liraya kefal satiyoruz. Istavrit var; 80-90 lira. Barbunya su an 100-150 lira arasinda. Bu aya çikan özel baliklarimiz var. Herhangi bir fiyat artirimi yapmiyoruz. Sezondaki fiyatlarin aynisi devam ediyor" diye konustu.



"Uluslararasi avcilikta çikan bazi baliklarin fiyatlarinda yüzde 20’lik artis olur"

Av sezonunun kapanmasiyla bazi baliklarin avlanmasinin tamamen yasak oldugunu belirten Polat, "Ama uluslararasi avcilikta barbun da çikiyor, gümüs de çikiyor. Fiyatlarinda biraz artis olur. Uluslararasi avcilikta çikan bazi baliklarin fiyatlarinda yüzde 20’lik artis olur ama diger balik fiyatlarinda herhangi bir artis yok" ifadelerini kullandi.

Vatandaslarin da balik tüketme konusunda bilinçlendigini belirten Polat, vatandaslara saglik açisindan bol bol balik tüketmelerini önerdi.

Av sezonu Akdeniz’de 15 Eylül’de baslayacak

Ege Denizi, Marmara Denizi ve Karadeniz’de yasagin 1 Eylül’de kalkacagini ifade eden Polat, "Bizim 15 gün gecikmeli olarak 15 Eylül’e kadar yasagimiz devam edecek. Havalarin sicakligi, Akdeniz’de sicakligin, suyunun sicakligi ve tuz oraninin yüksek olmasindan dolayi 15 günlük gecikme var. Ondan sonra ’Vira Bismillah’ deyip baslayacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA