Atik Malzemelerin Yakilmasina Izin Yok

Düzce Belediyesi Zabita Müdürlügü, rutin denetim ve kontrolleri esnasinda atik malzemeleri yakarak hava kirliligine sebebiyet veren firmaya yönelik tespit tutanagi düzenleyerek gerekli uyarilarin yapilmasini sagladi.

Atik Malzemelerin Yakilmasina Izin Yok
Düzce Belediyesi Zabita Müdürlügü, sehir genelinde hava kirliligine sebep olan kaçak kömür kullanimi, lastik, plastik ve atik yag yakilmasinin önüne geçebilmek için rutin kolluk denetim ve kontrollerini aksatmadan sürdürüyor. Müdürlüge bagli ekipler, bir yandan kolluk görevlerini yerine getirirken diger yandan da hava kirliligi ile mücadele kapsaminda düzenli olarak sanayi kuruluslari ve fabrika denetimlerini gerçeklestiriyor.

Devriye görevini sürdürürken Kültür Mahallesi D-100 Karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir fabrikadan dumanlarin yükseldigini fark eden ekipler, fabrika bahçesinde atik malzemelerin yakilarak hava kirliligi olusturuldugunu tespit etti. Söz konusu isletmeye yönelik belediye emir ve yasaklari yönetmeliklerinin ilgili maddeleri geregince tespit tutanagi düzenleyen ekipler, yakilan atiklarin söndürülmesini saglayarak, sirket yetkililerine yönelik gereken uyarilarin yapilmasini da sagladi.
Kaynak: İHA