Ambulans Servisi Bashekimliginde Yenidogan Canlandirma Programi Egitimi Verildi

Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskanligi ÇEKÜS (Çocuk, Ergen, Kadin ve Üreme Sagligi) Birimi tarafindan, Eskisehir Il Ambulans Servisi Bashekimliginde 3 günlük NRP (Yenidogan Canlandirma Egitimi Neonatal Resüsitasyon Programi) egitimi düzenlendi.

Ambulans Servisi Bashekimliginde Yenidogan Canlandirma Programi Egitimi Verildi
Egitime Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Saglik, Uygulama ve Arastirma Hastanesi, Eskisehir Sehir Hastanesi, Eskisehir Yunus Emre Devlet Hastanesi, Eskisehir Özel Ümit Visnelik Hastanesi, Eskisehir Özel Anadolu Hastanesi, Eskisehir Özel Acibadem Hastanesi, Eskisehir Özel Gürlife Hastanesi ve Eskisehir Il Ambulans Servisi Bashekimligi’nden 4 pratisyen hekim, 6 kadin dogum uzmani ve 9 çocuk hastaliklari uzmani olmak üzere toplamda 19 hekim ile 7 ebe, 10 hemsire, 3 acil tip teknisyeni, ve 2 paramedik olmak üzere 22 saglik personeli katildi.



Egitimi basariyla tamamlayanlara sertifika taktim edildi

Sertifika programina Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Yasar Bildirici, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Babur Mimtas, Acil Saglik Hizmetleri, Saglik Hizmetleri Baskani Op. Dr. Ersin Isildi, Halk Sagligi Hizmetleri Baskan Yardimcisi Uzm. Dr. Sebnem Eker Güvenç ile Acil Saglik Hizmetleri, Saglik Hizmetleri, Ilaç ve Tibbi Cihaz Hizmetleri Baskan Yardimcisi Uzm. Dr. Erkan Duman katilarak egitimi basariyla tamamlayanlara sertifikalarini taktim ettiler. Egitime; Uzm. Dr. Mehmet Kusku, Uzm. Dr. Berna Sener, Prof. Dr. Tugba Barsan Kaya, Dr. Gülay Sönmez, Ebe Nermin Atici, Ebe Gülay Sükür, Hem. Zehra Akkoç ve ATT Dogukan Dedeagaç egitmen olarak katildi.



"Bu alanda saglik personelinin yetkinligi önemli"

Sertifika törenine katilan Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Yasar Bildirici ise yaptigi konusmada dogum hizmetlerinde yasanan önemli bir sorun olan neonatal resüsitasyonun gerekliligine ve bu alanda saglik personelinin yetkinliginin önemine vurgu yapti. Bildirici, bebeklerin ilk dakikalarinda yapilan müdahalelerin hayat boyu etkili oldugunu belirterek, her yenidogan bebegin yeterli bir resüsitasyon hakki oldugunu dikkat çekti ve hem egitimlerin düzenli olarak yenilenmesi hem de hastane sartlarinin sürekli gözden geçirilerek gelistirilmesi gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA