Akbank, Sürdürülebilirlik Temali Sendikasyon Kredisini Yeniledi

Akbank, sürdürülebilirlik temali sendikasyon kredisini rekor taleple yeniledigini duyurdu.

Akbank, Sürdürülebilirlik Temali Sendikasyon Kredisini Yeniledi


Akbank, yeniledigi sendikasyon kredisiyle Türk ekonomisine 600 milyon dolar destek sagladigini açikladi.

367 gün vadeli sendikasyon kredisinin maliyeti SOFR+ yüzde 2,50 ve Euribor+ yüzde 2,25 olarak gerçeklesti. Yapilan açiklamaya göre, bankanin sürdürülebilirlik temali islemine, 16 yeni bankanin katilimiyla toplam 20 ülkeden 45 banka katildi.

Sendikasyon kredisi, Türk bankacilik sektöründe önemli bir degisime katki saglayarak, Akbank’in Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi kapsaminda kullandirilacak.

Bankanin tamamladigi sendikasyon kredisiyle ilgili olarak açiklamalarda bulunan Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, “Küresel ekonomideki zorluklara ragmen Türkiye ve bankamiza olan güvenin devam ettigini gösteren bir sendikasyon islemine imza attik. Sendikasyon kredimizi 600 milyon dolar karsiligi tutarla ve yüzde 120 oraninda yeniledik. Islemimize katilan ve destek veren tüm yatirimcilara ve muhabir bankalara tesekkür ederiz” dedi.



“Bu islemimizde sürdürülebilirlik kriterlerimizi daha da üst seviyeye tasidik”

Bankanin sendikasyon islemlerinde sürdürülebilirlik kriterlerini yüksek seviyede tuttuguna dikkat çeken Kurumsal ve Yatirim Bankaciligi Genel Müdür Yardimcisi Levent Çelebioglu, “Her yeni sendikasyon kredimizin temasini sürdürülebilirlik stratejimiz dogrultusunda daha da kapsamli hale getiriyoruz. Yeni islemimizin kullandirim sartlarini da Sürdürülebilir Finansman Çerçevemizle uyumlu hale getirerek, bankamizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulasmasi yönünde önemli bir adim daha attik. Ekim 2023 kredimize göre 100 baz puan maliyet indirimi ve yüzde 160’in üzerinde talebe ragmen 600 milyon dolari karsiligi sinirli tutarda kullandigimiz sendikasyon kredimize gösterilen ilgi ve katilim orani, bankamizin uluslararasi borçlanma piyasalarindaki öncü kurum oldugunu teyit ediyor. Bu alanda sektörümüze öncülük eden çalismalarimiza devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA